Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου χειροτερεύει συνεχώς» – Κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων (βίντεο)

 Με κύρια αιτήματα την υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας, την ανάδειξη της επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας των επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνοιας, ΕΚΑΒ και την ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο του ΤΕΠ του ΓΝΑΝ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ.

 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Μανουσάκης δήλωσε σχετικά πως  «η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Το προσεχές Σαββατοκύριακο και πάλι δεν θα εφημερεύει το Αναισθησιολογικό και το Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι, με κενά στη γενική χειρουργική και στο Αναισθησιολογικό, στην καρδιολογική που δεν είχαμε πέρυσι, ενώ απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε σύντομα πολύ μεγάλο πρόβλημα και στο ΤΕΠ του ΓΝΑΝ, όπου δεν επαρκούν οι γιατροί, δεν μπορεί και η Νεάπολη να συνεισφέρει με μεγάλο αριθμό εφημεριών. Πέρυσι πριν από τις εκλογές ήλθε στον Άγιο Νικόλαο ο Πρωθυπουργός και είπε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία και ότι η υγεία είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ. Ψηφίστηκε από τον κόσμο και βγήκε κυβέρνηση. Έναν χρόνο μετά έχουν μειωθεί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κατά 24, από 415 είμαστε σήμερα 391. Ενώ έχουν μειωθεί οι εργαζόμενοι στη υγεία σε όλη τη χώρα κατά 2.000 και τα κενά είναι πιο μεγάλα και η δυσλειτουργία του Νοσοκομείου είναι πλέον ασφυκτική».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Αναδημοσιευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου