Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Έγγραφο προς τη διοίκηση του ΓΝΑΝ σχετικά με τους συναδέλφους συμβασιούχους ΣΟΧ σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη

 
Αρ. Πρωτ. 18/2024                                                                      6/3/2022


Προς: -Διοίκηση ΓΝΑΝ

Θέμα: Σχετικά με τους συναδέλφους συμβασιούχους ΣΟΧ σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη


  Σε διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για το θέμα των συναδέλφων που εργάζονται με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη,  παρουσιάζεται η πρόθεση της κυβέρνησης μετά τις 30/6/24 να μην  δοθεί άλλη παράταση θητείας  των συμβασιούχων συναδέλφων και να αντικατασταθούν με αναθέσεις σε εργολάβους.

Ως σύλλογος εργαζομένων ζητούμε τη μονιμοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων και απαιτούμε σταθερές σχέσεις εργασίας. Σε κάθε περίπτωση ζητούμε να παραμείνουν στη δουλειά τους και να μην απολυθούν.

Μην ξεχνάτε ότι οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που εργάζονται με συμβάσεις ΣΟΧ σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση έδωσαν μαζί με όλους εμάς τη μάχη για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής λειτουργίας των Νοσοκομείων κατά την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, στη διαλογή και στα θέματα χειρισμού των περιστατικών covid και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μην υπάρξει εσωτερική διασπορά στα νοσοκομεία και για να έχουν οι ασθενείς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες νοσηλείας. 

Εδώ και χρόνια, από πριν την πανδημία, εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία στο αντικείμενο τους, ενώ λόγω της υποστελέχωσης και της υπερεργασίας,  τους οφείλεται μεγάλος αριθμός ημερών κανονικής άδειας και ρεπό. 

Θα είναι πραγματικά μεγάλη αδικία αυτοί οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες ΣΟΧ να απολυθούν ή να μετακινηθούν σε εργολαβίες με εργασιακές σχέσεις ανασφάλειας και εκμετάλλευσης από τους εργολάβους, όπως γινόταν μέχρι πριν από εφτά χρόνια.

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι οικονομικά το ελληνικό δημόσιο και το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου θα ζημιωθεί οικονομικά με την αντικατάσταση των συμβασιούχων ΣΟΧ από εργολάβους.

 Ως Σύλλογος Εργαζομένων το επόμενο διάστημα θα κάνουμε προσπάθεια να δείξουμε ότι αυτή η επιλογή της κυβέρνησης είναι άδικη προς τους συναδέλφους και ζημιογόνα για τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή των φορολογούμενων πολιτών, έτσι ώστε να αλλάξει η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας για το θέμα.

Βεβαίως παράλληλα ζητάμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να μεριμνήσει έτσι ώστε οι συνάδελφοι συμβασιούχοι ΣΟΧ στο ΓΝΑΝ να λάβουν ως το τέλος των παρατάσεων της θητείας τους (σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού ως 30/6/24) τις οφειλόμενες ημέρες αδειών και ρεπό και  να υπάρξει δέσμευση ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποζημιωθούν για τις οφειλόμενες ημέρες κανονικής άδειας όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Εκ του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου