Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ενώ στο ΓΝΑΝ δεν γίνονται τακτικά πρωινά χειρουργεία, η διοίκηση προωθεί τη διεξαγωγή απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων


 Ανακοίνωση του ΔΣ του  Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Με περίσσια βιασύνη και με πιεστικότητα η Διοίκηση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ζήτησε σήμερα Πέμπτη 7/3/24  από τους εργαζόμενους ιατρούς και  νοσηλευτές να δηλώσουν μέσα σε μερικές ώρες το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία!

Είναι  προκλητικό σε ένα νοσοκομείο που δεν μπαίνουν τακτικά χειρουργεία, η διοίκηση να προσπαθεί να προωθήσει τη διεξαγωγή απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων!

Σε ένα νοσοκομείο όπου οι ελλείψεις προσωπικού έχουν επηρεάσει πολύ αρνητικά τη λειτουργία του με αποτέλεσμα να έχουν συρρικνωθεί δραματικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, είναι προκλητικός  ο ζήλος που επιδεικνύεται από το διοικητή του ΓΝΑΝ για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, με προφανή στόχο την εξασφάλιση του εκ νέου διορισμού του από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Αντί να προχωρήσουν  όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού προκειμένου να γίνονται τακτικά χειρουργεία και να λειτουργούν απρόσκοπτα όλες οι χειρουργικές αίθουσες, η κυβέρνηση αναγκάζει  τους ασθενείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πραγματοποίηση των χειρουργείων τους! 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει  να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Απαιτούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

Ως εργαζόμενοι σε δημόσιο νοσοκομείο δεν θα πρέπει να  αντιμετωπίζουμε  τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα. 

Οι ασθενείς και όλοι μας ως εν δυνάμει ασθενείς,  έχουμε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη με τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία και  δικαιούμαστε αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς καμία πληρωμή.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με τα παραπάνω αιτήματα  καλούμε όλους τους κατοίκους του νομού Λασιθίου να δώσουμε δυναμικό παρόν στο πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια δωρεάν υγεία και για τα Νοσοκομεία την Πέμπτη 28/3/24 στις 12.00 στο Σεληνάρι.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου