Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Είναι δυνατόν ο υπουργός υγείας να μη γνωρίζει ποια νοσοκομεία εφημερεύουν κάθε μέρα;

 19/3/2024                                            Αρ. Πρωτ. : 21/2024

Είναι δυνατόν  ο υπουργός υγείας να μη γνωρίζει ποια  νοσοκομεία εφημερεύουν κάθε μέρα;

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης 19/3/24 για το περιστατικό με την τραγική απώλεια του 33χρονου συμπολίτη μας από τη φωτοβολίδα, και ανέφερε ότι το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου το  βράδυ της Κυριακής 17/3 που μεταφέρθηκε ο τραυματίας  δεν εφημέρευε.

Όμως η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτό που είπε ο υπουργός υγείας , αφού το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εφημερεύει κάθε μέρα, 365 ημέρες το χρόνο (όπως φαίνεται και από το σχετικό χάρτη στη σελίδα της 7ης ΥΠΕ) ,  και την Κυριακή 17/3 το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εφημέρευε.Λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εφημερεύει με κενά σε κρίσιμες ειδικότητες και αυτό συνέβη την Κυριακή 17/3 που ενώ το νοσοκομείο εφημέρευε και εφημέρευαν οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες και τμήματα του νοσοκομείου, δεν εφημέρευε η γενική χειρουργική (όπως φαίνεται και από τη σχετική δημοσίευση στην τοπική εφημερίδα Ανατολή), αφού από το Δεκέμβριο του 2023 έχει μειωθεί η δύναμη των χειρουργών λόγω της παραίτησης ενός μόνιμου ιατρού.


Ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής χωρίς να εφημερεύει είχε δηλώσει  εθελοντικά τη διαθεσιμότητα του σε περίπτωση εξαιρετικά επείγοντος περιστατικού και έτσι το βράδυ της Κυριακής  ειδοποιήθηκε, προσήλθε εγκαίρως και προσπάθησε να σώσει τη ζωή του άτυχου συμπολίτη μας.

Αντί ο υπουργός υγείας να ασχοληθεί με την υποστελέχωση που μαστίζει τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας όπου παρατηρούνται  συνεχείς παραιτήσεις μόνιμων ιατρών και οι περισσότερες προκηρύξεις ιατρικών θέσεων βγαίνουν άγονες με αποτέλεσμα να υπάρχουν εφημεριακά κενά σε κρίσιμες ειδικότητες, αντιστρέφει την πραγματικότητα και παρουσιάζει ότι το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν εφημέρευε την Κυριακή, ενώ εφημέρευε όπως εφημερεύει όλες τις ημέρες του χρόνου.

Είναι δυνατόν  ο υπουργός υγείας να μη  γνωρίζει ποια νοσοκομεία εφημερεύουν κάθε μέρα και να λέει δημόσια τέτοιες ανακρίβειες;

Αυτό που ζητούμε για να αντιστραφεί  η πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και να σωθούν τα νοσοκομεία της περιφέρειας,  είναι  να δοθούν σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις στους ιατρούς και στους άλλους εργαζόμενους, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Με βασικά αιτήματα αυτά καλούμε όλους τους πολίτες του νομού Λασιθίου να συμμετέχουν στο Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι στην Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Εκ του   ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου