Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Αιτήματα σχετικά με θέματα της άμεσης αρμοδιότητας του Δήμου σχετικά με την περιοχή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

 

Αρ. Πρωτ. 14/2024                                                                      1/3/2022


Προς: Δήμαρχο Αγ. Νικολάου κ. Εμμ. Μενεγάκη

Θέμα:  Αιτήματα σχετικά με θέματα της άμεσης αρμοδιότητας του Δήμου σχετικά με την περιοχή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


  Κύριε δήμαρχε, σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία και θα θέλαμε να σας θέσουμε τρία θέματα της άμεσης αρμοδιότητας του Δήμου σχετικά με την περιοχή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου:

1)Τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις του Δήμου έχουν στερήσει βάζοντας κολονάκια περισσότερες από πενήντα θέσεις στάθμευσης γύρω από το νοσοκομείο, δημιουργώντας προβλήματα στους εργαζόμενους και στους επισκέπτες του νοσοκομείου. Σε όλους τους δρόμους περιμετρικά του νοσοκομείου (Παλαιολόγου, Α. Παπανδρέου, Κνωσού) έχουν τοποθετηθεί κολονάκια και δεν υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης. Στην περιοχή δεν αναζητούν θέσεις στάθμευσης μόνο οι κάτοικοι, αλλά και οι εκατονταδες εργαζόμενοι, ασθενείς και συνοδοί τους που έρχονται από άλλες περιοχές του Δήμου, του νομού και της Κρήτης και η στέρηση χώρων  στάθμευσης δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Γι΄ αυτό σας ζητούμε να αφαιρεθούν τα κολονάκια από τους δρόμους περιμετρικά του ΓΝΑΝ και να επιτραπεί η στάθμευση, εκτός από τα σημεία (γωνίες, στροφές) που είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων.

2) Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στον κυκλικό κόμβο μπροστά από το ζαχαροπλαστείο "Μέλισσα"  και η αλλαγή κυκλοφορίας στην οδό Δείκτης (ανάμεσα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και ο 2ο Δημοτικό σχολείο) έχουν επιδεινώσει την κυκλοφορία  και έχουν προσθέσει επιπλέον φόρτο κυκλοφορίας γύρω από το ΓΝΑΝ. Γι΄  αυτό σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

3)Είναι πολύ σημαντικό να αποδοθεί σε δημόσια χρήση ο χώρος ανατολικά του ΓΝΑΝ. Πρόκειται για την περίπτωση του χώρου που ενώ σύμφωνα με το σχέδιο πόλης έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστος, η  συνεχής αναστολή της καταβολής των σχετικών αποζημιώσεων από το Δήμο Αγ.  Νικολάου έχει οδηγήσει στο να μην χρησιμοποιείται ως κοινόχρηστος, αλλά να αποτελεί αντικείμενο πολυετούς εμπορικής εκμετάλλευσης ως ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Σας ζητούμε να κινηθούν οι διαδικασίες για την άμεση απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου και την απόδοση του σε χρήση στην τοπική κοινωνία ως χώρος πρασίνου και ελεύθερης στάθμευσης, αφού βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της πόλης, δίπλα στο Νοσοκομείο, στο δεύτερο δημοτικό σχολείο και στο αρχαιολογικό μουσείο.

 Κύριε Δήμαρχε, με δεδομένο ότι τα παραπάνω θέματα απαιτούν αναλυτική συζήτηση θα θέλαμε το επόμενο διάστημα  να υπάρξει συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ με το δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους ώστε να συζητηθεί η εξεύρεση  λύσεων.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου