Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Κοινοβουλευτική Παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για το Άδικο Σύστημα Μοριοδότησης της Προκήρυξης 5Κ/2023

 
Το άδικο σύστημα της Ειδικής Μοριοδότησης της Προκήρυξης 5Κ/2023 έφερε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, με Αναφορά που κατέθεσε προς το Υπουργείο Υγείας ενόψει των βεβαιώσεων ειδικής εμπειρίας που ζητήθηκαν από τα Νοσοκομεία. Την εν λόγω Κοινοβουλευτική Πρωτοβουλία της κας Κατερίνας Σπυριδάκη συνυπογράφουν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννης Τσίμαρης – Βουλευτής Ιωαννίνων και Τομεάρχης Υγείας και ο κ. Παναγιώτης Δουδωνής – Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Κράτους και Θεσμών.

Βάσει της Ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου την οποία κατέθεσε ως Αναφορά η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, οι οδηγίες της Προκήρυξης προβλέπουν πως οι ημέρες άδειας γάμου, γονικής άδειας, άδειας κυήσεως – λοχείας, ειδικής άδειας εξωσωματικής, άδειας λόγω ασθένειας από Covid, αναρρωτικής άδειας και της άδειας άνευ αποδοχών, πρόκειται να αφαιρεθούν από την υπολογιζόμενη μοριοδότηση. Με τον τρόπο αυτό θα μετριέται μόνο η κανονική άδεια και τα ρεπό, μειώνοντας σημαντικά την δίκαιη και ολοκληρωμένη μοριοδότηση των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, οι εν λόγω οδηγίες όχι μόνον υπονομεύουν το καθεστώς ισονομίας και την ίδια τη δημόσια ασφάλεια, αλλά δημιουργούν ένα μη προσφιλές περιβάλλον για τη δημιουργία οικογένειας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά στην δραματική αύξηση της υπογεννητικότητας που πλήττει την χώρα μας.

Με το εν λόγω μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, καλεί τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει στα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου τα οποία αφορούν: την ακύρωση των οδηγιών που μειώνουν τη μοριοδότηση που είχε οριστεί, την ένταξη όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις στα νοσοκομεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με καθεστώς μόνιμης εργασίας, και τέλος, τη διενέργεια άμεσων προσλήψεων με σκοπό την πλήρη και μόνιμη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου