Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Ο χαιρετισμός του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΠΑΓΝΗ με ομιλητή το Δ. Κουτσούμπα

 
Στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο ΠΑΓΝΗ στις 16/2/24 με ομιλητή το Γ. Γραμματέα του κόμματος Δ. Κουτσούμπα κλήθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων υγειονομικών του νησιού να κάνουν  χαιρετισμούς και σύντομες ομιλίες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ Γιώργος Μανουσάκης  ανέφερε τα παρακάτω:


"Κύριε Γενικέ Γραμματέα σας καλωσορίζουμε στο νησί μας.

Στο νησί που, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης της δημόσιας δωρεάν υγείας, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί μαζικοί αγώνες των υγειονομικών αλλά και του λαού με μεγάλη συμμετοχή, συνέπεια και συνέχεια.

Σε αυτούς τους αγώνες  ως σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είχαμε την τιμή να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους συναγωνιστές του σωματείου ΠΑΓΝΗ και μαζί με  σωματεία εργαζομένων και  Ενώσεις Ιατρών του νησιού.

Βεβαίως υπήρξαν και υπάρχουν όσοι έντεχνα προσπαθούν να υπονομεύουν τους αγώνες για δημόσια δωρεάν υγεία, η συμβιβασμένη και φιλοκυβερνητική ηγεσία της Ομοσπονδίας μας της ΠΟΕΔΗΝ και οι υποστηρικτές της, αλλά και τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προβάλλοντας αποπροσανατολιτισικά και τοπικιστικά ζητήματα.

Αυτό το βιώσαμε και το βιώνουμε έντονα στο νομό μας, στο νομό Λασιθίου, όπου με την τακτική του διαίρει και βασίλευε μεταξύ των πόλεων του νομού, οι κυβερνητικοί υποστηρικτές προσπαθούν να υπονομεύουν τους λαϊκους αγώνες για τη δημόσια δωρεάν υγεία, προσπαθώντας να στρέψουν τη μία πόλη του νομού απέναντι στην άλλη για τα θέματα των νοσοκομείων.

Όμως οι μαχόμενοι υγειονομικού του νομού, με την καθοριστική υποστήριξη των δυνάμεων του ΚΚΕ και της λαϊκής συσπείρωσης, προσπαθούμε και σε ένα μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να απομονωθούν οι τοπικιστικές φωνές στο Λασίθι και να επικεντρωθούν οι λαϊκοί αγώνες στο ζήτημα  για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία και στα αιτήματα για μαζικές προσλήψεις, βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο ΕΣΥ, προστασία της δημόσιας δωρεάν υγείας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Οι λαϊκοί αγώνες στο Λασίθι εκφράστηκαν με τρεις εντυπωσιακά μεγάλες συγκεντρώσεις το Φλεβάρη στην Ιεράπετρα, το Σεπτέμβρη στη Σητεία και το Δεκέμβρη στον Άγιο Νικόλαο, ενώ το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις 22 και 28 φλεβάρη και προετοιμάζεται παναλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία με συμμετοχή από όλες τις πόλεις του νομού.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε για τη σημαντική κοινοβουλευτική υποστήριξη στους αγώνες μας το βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη και τους υπόλοιπους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ που πάντα βρίσκονται και θέτουν στη Βουλή με αναφορές, ερωτήσεις και επερωτήσεις τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης των δομών υγείας του νησιού μας.

Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού με αιχμή του δόρατος το νέο υπουργό υγείας, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της καταστροφικής πολιτικής της για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με την υλοποίηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, με τις απολύσεις συμβασιούχων και την πλήρη επαναφορά των εργολάβων, με την εφαρμογή ιδιωτοικονομικών κριτηρίων στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων  και με τη συνέχιση της υποστελέχωσης των δομών υγείας.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση ως μαχόμενοι υγειονομικοί θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντική και ενθαρρυντική η υποστήριξη των  δυνάμεων  κόμματος σας, του ΚΚΕ.

Και πάλι καλώς ήρθατε στο νησί μας  και καλούς αγώνες!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου