Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ - Μια πόλη «στο πόδι» για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία που έχει ανάγκη ο λαός

Σύσσωμος ο λαός μαζί με τους υγειονομικούς διαδήλωσαν χτες στο παν-ρεθυμνιώτικο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας και του νοσοκομείου της πόλης. Ολοι μαζί βροντοφώναξαν για ακόμα μια φορά διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.

Με τη μαζική τους συμμετοχή οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρόσθεσαν χτες έναν ακόμα σημαντικό αγωνιστικό σταθμό, σε συνέχεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από έναν χρόνο έξω από το νοσοκομείο της πόλης, αλλά και των μεγάλων κινητοποιήσεων που έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, με την τελευταία να πραγματοποιείται πριν από μερικές μέρες στα Χανιά.

«Στο πόδι» βρέθηκε σχεδόν όλη η πόλη:

Με δεκάδες φορείς και εργατικά σωματεία να κατακλύζουν τον δρόμο έξω από το δημαρχείο της πόλης. Με εκατοντάδες λαού να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

Η κινητοποίηση είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα, από τον κόμβο στην Εθνική οδό έξω από το Ρέθυμνο, όπου οι διαδηλωτές έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο, ενώ ενώνοντας τα χέρια τους σχημάτισαν με μια ανθρώπινη αλυσίδα τη λέξη «ΕΣΥ». Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τελικό προορισμό το νοσοκομείο, το οποίο οι διαδηλωτές περικύκλωσαν.



Ούτε βήμα πίσω από την πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο δημαρχείο, χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι υγειονομικών σωματείων, με τον Γιάννη Σαριδάκη, πρόεδρο της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, να τονίζει ότι πρόκειται για μια μεγαλειώδη λαϊκή κινητοποίηση. «Σύσσωμη η ρεθυμνιώτικη κοινωνία στέλνει το μήνυμα για ακόμα μια φορά: Δεν θα παραδώσουμε τη δημόσια Υγεία στα "κοράκια". Διεκδικούμε τώρα ενίσχυση του Νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας Υγείας του Ρεθύμνου. Δεν θα αποδεχτούμε την παραπέρα υποβάθμιση και κλείσιμο του νοσοκομείου μας. Το νοσοκομείο αυτήν τη στιγμή λειτουργεί σε οριακό σημείο, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις κλινικές. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Θα συνεχίσουμε με όλο τον λαό τις τεράστιες κινητοποιήσεις, μέχρι να νικήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την αλληλεγγύη των υγειονομικών του Ηρακλείου μετέφερε στη συγκέντρωση ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, ξεκαθαρίζοντας: «Το μόνο "αντίπαλο δέος" στην κυβέρνηση και στην άγρια πολιτική που κλιμακώνεται, ο μόνος τρόπος για να έχουμε νίκες και κατακτήσεις, είναι οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, που ξεδιπλώνονται μέρα με τη μέρα. Και τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο έχοντας στο επίκεντρο ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα». 

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε επίσης ο Γιώργος Μανουσάκης, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης καθώς και αντιπροσωπεία της ΚΟ Κρήτης του Κόμματος με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής. Επίσης, εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου