Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση για την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο διαμαρτυρίας υγειονομικών σε αναστολή έξω από το Υπουργείο Υγείας


 Ως ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης καταγγέλλουμε τη σημερινή αιφνιδιαστική κι απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας απέναντι στους συναδελφους υγειονομικούς που βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο σε αναστολή εργασιας και παραμένουν εδώ και μήνες σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από το υπουργείο υγειας.

Είναι φανερό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η αστυνομία έσπευσαν να αξιοποιήσουν την απαράδεκτη άποψη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) όπως αποτυπώθηκε στην τελευταία ανακοίνωση όπου χαρακτήριζε «ασχήμια» την παραμονή και διαμαρτυρία των συναδέλφων κάτω από το υπουργείο.

Σε αντίθεση με αυτά δηλώνει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (που για άλλη μια φορά, "έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο") "Ασχήμια" δεν είναι να διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι για το δικαίωμά τους στη δουλειά κ τη ζωή, αλλά αποκρουστική" είναι η πολιτική που καταδικάζει αυτούς στην εξαθλίωση και τα δημόσια νοσοκομεία σε υποστελέχωση, για να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση τους. 

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάκληση των αναστολών εργασίας και επιστροφή ολων των συναδέλφων.

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μαννάδες υγείας και πρόνοιας να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον ¨κατήφορο" της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου