Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 29/9/2022

  


Στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης 29/9/22 (που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11.00 πμ και ξεκίνησε στις 13.30) αποκλειστικά θέματα ήταν η έγκριση των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών "Περσέας" και "Σώστρατος" των  Νοσοκομείων Αγ. Νικολάου,  Ιεράπετρας και  Νεάπολης (του Νοσοκομείου Σητείας είχαν εγκριθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση).

Στην τοποθέτηση μου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισα την ανάγκη εκτός από τη σύνταξη των σχετικών σχεδίων,  να υπάρξει ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού των νοσοκομείων στον τρόπο αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών και εκκένωσης κλινικών και νοσοκομείων σε περιπτώσεις όπως πυρκαγιές και σεισμοί και να γίνουν σχετικές ασκήσεις στα νοσοκομεία του νομού. 

Ζήτησα επίσης να γίνει ειδική εκπαίδευση όλου του προσωπικού στη χρήση των μέσων πυρόσβεσης (πχ πυροσβεστήρες), αφού είναι κάπως περίπλοκη.

Γιώργος Μανουσάκης, τακτικό μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου, εκπρόσωπος των εργαζομένων πλην ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου