Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Η κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών ΔΕ



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/8 στις 12.30 από μέλη του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΤΕΠ και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας,  συνάντηση και συζήτηση με το διοικητή του Νοσοκομείου κ.Ανδρεαδάκη .
Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν:      

- Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Γ6/Γ.Π.οικ. 46042/2022  ώστε να περιλαμβάνονται οι νοσηλευτικές πράξεις που διδάσκονται στη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών  στους νοσηλευτές ΔΕ και οι οποίες μέχρι τώρα εκτελούνταν  καθημερινά από χιλιάδες νοσηλευτές ΔΕ στο σύστημα υγείας 

-Καθιέρωση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού με εσωτερικό διαχωρισμό ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (τριτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

-Τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του ΠΔ σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΔΕ Νοσηλευτών ώστε να ανταποκρίνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις εκτελούμενες νοσηλευτικές πράξεις.

-θεσμοθέτηση   του επαγγελματικού τίτλου του ΔΕ Νοσηλευτή αντί του αδόκιμου τίτλου "Βοηθός Νοσηλευτής" που δεν ανταποκρίνεται ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στην εργασία των νοσηλευτών ΔΕ.

-Μισθολογική αναβάθμιση των ΔΕ νοσηλευτών με ταχύτερη προώθηση στα μισθολογικά κλιμάκια.      

 -Εκπαιδευτική αναβάθμιση των ΔΕ νοσηλευτών-τριων με πολυετή προϋπηρεσία, με δυνατότητα διεξόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειδική διαδικασία χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.                                                                                                                                              
Στην κινητοποίηση συμμετείχε και χαιρέτησε και εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου.


Η συνάντηση και η συζήτηση με το διοικητή του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, όπου διαπιστώθηκε η αδυναμία εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για τα καθήκοντα των ΔΕ νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου λόγω της ελλιπούς στελέχωσης σε νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση για την υποβάθμιση του έργου και της προσφοράς των συναδέλφων ΔΕ και για τα υπόλοιπα αιτήματα του χώρου. 

Οι εργαζόμενοι έκαναν σαφές προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου ότι αν δεν υπάρξει τροποποίηση, είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν την Υπουργική Απόφαση και να εκτελούν μόνο τα καθήκοντα που περιγράφονται σε αυτή. 

Ο διοικητής είπε ότι θα μεταφέρει την κατάσταση και τα αιτήματα προς τη ΔΥΠΕ και συνεπακόλουθα προς το Υπουργείο Υγείας και ότι θα αναλάβει εγγράφως  προσωρινά την ευθύνη μη εφαρμογής στο ΓΝΑΝ της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης λόγω της υποστελέχωσης. 


Δείτε παρακάτω δημοσιεύματα σχετικά με την κινητοποίηση:





Δείτε παρακάτω videos από διάφορες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης:

Το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ Γιώργος Μανισαλής:


Ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ Γ. Μανουσάκης:

Η νοσηλεύτρια ΔΕ Δήμητρα Σουλαδάκη:

Η νοσηλεύτρια ΔΕ Τένια Λιουδάκη:

Ο Γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου Κ. Καραταράκης:

Ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Εμμ. Ανδρεαδάκης:

Τα videos προέρχονται από το youtube από το κανάλι της ιστοσελίδας FONIEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου