Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


 
ΑΘΗΝΑ  15/11/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5236

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 

ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας του Πολυτεχνείου. Κορυφαίος ξεσηκωμός που συνέβαλε αποφασιστικά στην πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Σήμερα, μετά  από 11 χρόνια περιοριστικής πολιτικής και μνημονίων που ΔΙΕΛΥΣΑΝ τα Δημόσια Κοινωνικά αγαθά και Δικαιώματα, τα μηνύματα  εκείνης της εποχής ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Η κοινωνία δοκιμάζεται από την πανδημία και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται.. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, και τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία δίνουν άνισο αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζει το σύστημα. Οι υγειονομικοί δίνουν και τη ζωή τους, τρέχουν και δεν φτάνουν και  δεν υπάρχει καμία αναγνώριση από την κυβέρνηση. Μόνο στοχοποίηση. 

Οι αγώνες μας για την επίλυση αιτημάτων όπως η ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών, ισχυρή δημόσια υγεία, μονιμοποίηση εκτάκτων, συνεχίζονται δυναμικά. Θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας!!!

 Καλούμε τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, την ΠΡΟΝΟΙΑ και το ΕΚΑΒ να αναδεικνύουν αγωνιστικά τα μηνύματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου