Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση για τη συμμετοχή του συλλόγου στη συγκέντρωση για τα θέματα των ΣΟΧ την Πέμπτη 11/11/21 στην Αθήνα

 
Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης συμμετείχαν την Πέμπτη 11/11/2021 στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας με αιτήματα τη μονιμοποίηση ή την παράταση συμβάσεων για τους εργαζόμενους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στις υπηρεσίες στήριξης των Υγειονομικών Μονάδων Νοσοκομείων (Καθαριότητα, Εστίαση, Φύλαξη κλπ), καθώς και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη. 

 Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, από την πλευρά των εκπροσώπων των εργαζομένων έγινε σαφές προς τον Υπουργό ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στρώνεται το έδαφος επιστροφής των εργολάβων που προσφέρουν πανάκριβες υπηρεσίες, κάκιστης ποιότητας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

 Αναφέρθηκε ότι οι εργαζόμενοι με ΣΟΧ σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, υπηρετούν πολλά χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις και δικαιούνται να μονιμοποιηθούν. Η επιστροφή των εργολάβων είναι αιτία πολέμου για την ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία

 Ο Υπουργός ανέφερε θα μας απαντήσει σε 15 ημέρες εάν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας σύναψης νέων ΣΟΧ και αν θα υπάρξει ολιγόμηνη παράταση των συμβάσεων που λήγουν 31/12/2021.

  Επισημάνθηκε από την πλευρά των εργαζομένων ότι εάν δεν δοθεί η νομοθετική δυνατότητα σύναψης νέων ΣΟΧ στα Νοσοκομεία θα υπάρξουν δυναμικές, διαρκείς, αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα των διαρροών του πορίσματος της Επιτροπής για περικοπές στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την Ένταξη στα ΒΑΕ, την χορήγηση Υγειονομικού Επιδόματος και ο Υπουργός απάντησε ότι σε 15 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση και θα έχει απαντήσεις σε πολλά εκ των αιτημάτων μας.

 Για την παράταση των συμβάσεων των Επικουρικών που είναι σε αναστολή εργασίας ο Υπουργός ανέφερε ότι σε όσους έχει γίνει η ανανέωση ισχύει, αλλά η πρόθεση γενικότερα του Υπουργείου είναι να μην ανανεωθούν, ενώ για την αναστολή εργασίας ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση επιμένει στο ανάλγητο αυτό μέτρο και δεν εξετάζει την επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία με δύο rapid test την εβδομάδα.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου