Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών μας λειτουργών - του παπά Γιώργη Τζάβλα

 


Καλημέρα φίλοι μου και φίλες μου, 

Θέλω να ευχηθώ σε όλους μας καλο φθινόπωρο και καλό Μήνα

Η 1η Σεπτέμβρη για καποιους ήταν ευχάριστη αλλά για κάποιους άλλους συνανθρώπους, φίλους μας δυσάρεστη, οδυνηρή που τους προξένησε στενοχώρια, πόνο και ανασφάλεια. Αυτοί είναι οι Υγειονομικοί μας Λειτουργοί. 

Δεν μπαίνω στη διαδικασία να επικρίνω ή να αποδοκιμάσω τους μεν, ανεμβολίαστους, να συγχαρώ και να επαινέσω τους δε ,εμβολιασμένους, αυτό αποτελεί θέμα άλλου μεγέθους και συζητήσεως. 

Θέλω να μιλήσω για την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του υπεύθυνου αυτοπροσδιορισμού.

Θα ήθελα οι φίλοι μου λειτουργοί που δοκιμάζονται να μου επιτρέψουν να μπω μεσ’ στη ματωμένη καρδιά τους τώρα που η πολιτεία τους έθεσε σε αναστολή στεγνά. Ναι, φίλοι μου, στεγνά. Όσοι δεν μπόρεσαν να έχουν ένα κομπόδεμα και με τις δανειοληπτικές και άλλες υποχρεώσεις τους θα στεγνώσουν. Κι ας μην βιαστούμε να τους καταδικάσουμε. Ας εμβολιαζόταν θα αντιπρότειναν κάποιοι απο εμας.Μμμμμ !!!! Σήμερα εκείνοι κι αύριο άλλοι με διαφορετικές προκλήσεις. 

Αδέλφια μου βουτώ την πένα μου στο αίμα της  καρδιάς μου και γράφω και φωνάζω μαζί σας για να αντιλαλήσει η φωνή μας στα πέρατα του κόσμου, να ακούσουν εκείνοι που πεισματικά κωφεύουν. 

Εσείς είστε που μας υποδεχτήκατε εν μέσω πανδημίας, που μας ενθαρρύνατε, που μας παρηγορήσατε, που βάλατε τη ζωή σας σε κίνδυνο. Σας ευχαριστούμε. 

Μέχρι και χθες ήσασταν ήρωες. Ριψοκινδυνέψατε, θυσιάσατε την προσωπική και οικογενειακή σας υγεία, εξαντληθήκατε στο καθήκον και στο λειτούργημα σας. Τι έγινε απο χθες μέχρι σήμερα; Μιασματα; Είστε ο μοναδικός κίνδυνος της υγείας των ασθενών; Μέσα στις ΜΕΘ μήπως συναλλάσσεστε και κουβεντιάζετε - συντροφεύετε κάποια «μικροβιάκια» ακίνδυνα για την υγεία σας; Εμείς ακούμε για κάποια «ελεφάντινα» στελέχη μικροβίων. 

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας στον Άγιο Νικόλαο και σε οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα σφίγγω το χέρι σας, σας το χρωστάω γιατί σφίξατε τα χέρια των γονιών μας, χαϊδέψατε το κεφάλι τους στις δύσκολες ώρες της ζωής τους όταν βρέθηκαν στα δικά σας χέρια. Τώρα ζητάτε να σας δοθεί το δικαίωμα της επιλογής. Υπάρχουν λύσεις. 

Φίλοι μου, 

εσείς που διαβάζετε, και για κάποιους ίσως άνευ λόγου και σημασίας σκέψεις μου, μη βιαστείτε να με κατατάξετε σε κάποια κατηγορία ανθρώπων που τους «λούζουν» καθημερινά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Κι αυτό όμως μπορείτε να το επιχειρήσετε. Όποιος δημοσίως εκτίθεται δημοσίως και αξιολογείται. 

Το αγαθόν της ψυχοσωματικής υγείας είναι μέγιστο. Το δικαίωμα όμως της ελευθερίας τρισμέγιστο. 

Ελευθερία λόγου, έκφρασης και έργων μετ’ ευθύνης και αυτήν την ευθύνη, μετά βεβαιότητος πιστεύω πως την επιδεικνύουν οι Λειτουργοί της υγείας. 

Ας προσέξουμε κι εμεις που, πως, και αν συμπεριφερόμαστε σε πολλές στιγμές του κοινωνικού μας βίου με ανευθυνότητα. Τις ευθύνες Και τα αποτελέσματα αυτής συμπεριφοράς μας τα επωμίζονται οι Υειονομικοί μας Λειτουργοί. 

Δυστυχώς η αναλγησία είναι ένα απο τα φαινόμενα του κρατικού μηχανισμού. Γιατροί και υγειονομικοί υπάλληλοι αλλά και άλλοι κοινωνικοί λειτουργοί όταν αποχώρησαν απο το λειτούργημα- Επάγγελμα τους δεν τους απέδωσαν ούτε έναν έπαινο τιμής και αναγνώρισης. Θα ήθελα να μη δω αυτήν την αναλγησία να εκδηλώνεται στα πρόσωπα  των Υγειονομικών Λειτουργών 

Εγκαρδίως και εμπράκτως στέκομαι δίπλα σας. 

Εύχομαι καλή δύναμη με πολλές αντοχές στον αγώνα

Καλή δικαίωση


Υ.Γ όσοι τώρα δεν «καίγονται» ας μη σφυρίζουν αδιάφορα!!!!


Αναδημοσίευση από το προφίλ του παπά Γιώργη Τζάβλα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου