Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την 1η Σεπτεμβρίου που 33 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου τέθηκαν σε αναστολή, οι επιπτώσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι τραγικές, ενώ ουδεμία προσθήκη προσωπικού έχει γίνει στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίας και το εναπομείναν προσωπικό να αναγκάζεται από τη διοίκηση σε υπερεργασία, ενώ γίνονται συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία.Οι επιπτώσεις των αναστολών εργασίας στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου εξακολουθούν να είναι τραγικές:
Λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού έχουν συγχωνευθεί από 1/9/21 η καρδιολογική με την παθολογική κλινική, ενώ η καρδιολογική κλινική έχει πλέον μόνο δύο ιατρούς.Τραγική ειρωνεία ότι τη Δευτέρα 20/9 έγινε απονομή του Αργυρού βραβείου healthcare business awards για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην καρδιολογική κλινική του ΓΝΑΝ για τις δράσης αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς που είχαν αναπτυχθεί τους προηγούμενους μήνες από το προσωπικό της κλινικής. Δυστυχώς, με τις αναστολές εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου η καρδιολογική του ΓΝΑΝ από κλινική πρότυπο έχει μετατραπεί σε κλινική-φαντασμα, συνενωμενη με την παθολογική, με μόνο δύο θαλάμους, με μόνο δύο γιατρούς και πολλές εφημερίες το μήνα κενές χωρίς καρδιολόγο.
Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών μένουν κάποιες ημέρες εφημερίες με ένα γιατρό για το χειρουργικό ΤΕΠ, για το παθολογικό ΤΕΠ και για το ΤΕΠ covid, και ασκούνται πιέσεις στους εναπομείναντες ιατρούς για υπερεργασία. Μέσα στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 22/9 ο διοικητής του Νοσοκομείου επιτέθηκε φραστικά στο διευθυντή του ΤΕΠ με ύβρεις και απειλες για χειροδικία, συμπεριφορά την οποία καταγγέλουμε.
Τα εργαστήρια του Νοσοκομείου (μικροβιολογικό, αιματολογικό,βιοχημικό, ανοσολογικό) έχουν μείνει με 3 μόνο ιατρούς με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλος φόρτος εργασιών στους εναπομείναντες, ενώ μένουν κενές εφημερίες και υπάρχουν πολλές βάρδιες που οι εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται χωρίς παρουσία ιατρού ή βιοχημικού.
Για να βγουν προσωρινά οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής γίνονται μετακινήσεις παθολόγων από τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου. Δεν γίνονται τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία, αλλά μόνο έκτακτα. Στην τεχνική υπηρεσία υπάρχουν πλέον βάρδιες που το Νοσοκομείο δεν καλύπτεται από κανένα τεχνικό.
Στη διοικητική υπηρεσία δημιουργούνται κενά σε κρίσιμα τμήματα, στα οποία εφαρμόζονται παράνομα προγράμματα εργασίας για τους εναπομείναντες υπαλλήλους με κομμένα ρεπό. Χωρίς καθόλου διοικητικό προσωπικό έχει μείνει η Γραμματεία της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα πλυντήρια του Νοσοκομείου όπου έχουν απομείνει 3 εργαζόμενες .
Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, γίνονται διπλοβάρδιες, και το εναπομείναν προσωπικό έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησης. Στα νοσηλευτικά τμήματα γίνονται από τη διοίκηση συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτριών και συνεχίζεται η εφαρμογή εξαντλητικών και παράνομων προγραμμάτων εργασίας σε κάποιες περιπτώσεις. Μοναδική λύση για να επανέλθει η λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στους προγενέστερους ρυθμούς είναι να επανεξεταστεί από την κυβέρνηση το μέτρο της αναστολής εργασίας και να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι στις δουλειές τους με περιοδικά τεστ, όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους χώρους εργασίας
Εκ του ΔΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου