Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Επιστολή του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ Νικολάου για την έλλειψη τραυματιοφορέων

O Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου την παρακάτω επιστολή σχετικά με την έλλειψη νοσοκόμων - τραυματιοφορέων: 

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας στο θέμα της στελέχωσης από νοσοκόμους – τραυματιοφορείς. Το τελευταίο διάστημα οι νοσοκόμοι-τραυματιοφορείς συρρικνώθηκαν σε αριθμό αφού λόγω αποχωρήσεων για διάφορους λόγους (συνταξιοδοτήσεις, μετατατάξεις, απώλειες) έχουν περιοριστεί στους 15, αριθμός μικρότερος από ποτέ, τη στιγμή που οι κλίνες και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Λόγω της έλλειψης δεν μπορούν να παίρνουν όπως πρέπει άδειες και ρεπό ανάπαυσης, ενώ αναγκαστικά μειώνεται ο αριθμός των υπηρετούντων σε κάθε βάρδια στο Νοσοκομείο. Εκ των πραγμάτων έχουμε το φαινόμενο να εκτελούν ταυτόχρονα υπηρεσία σε τμήματα ασύμβατα μεταξύ τους (π.χ ΜΕΘ-Χειρουργείο-Μαιευτική) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη μεταφορά ενδονοσοκομειακών μικροβίων και την ασφάλεια των ασθενών. Λόγω των παραπάνω σας ζητούμε να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες: 
1. Να ζητήσετε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό (τουλάχιστον 5) και να ζητήσετε την άμεση αναπλήρωση των πρόσφατων αποχωρήσεων. 
 2. Να ζητήσετε την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (με σύμβαση ΙΔ), όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν 
 3. Να ληφθεί από την πλευρά σας μέριμνα ώστε οι νοσοκόμοι τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου να εκτελούν αυστηρά μόνο τα οργανικά τους καθήκοντα που έχουν σχέση με τη μεταφορά -μετακίνηση των ασθενών και να μην απασχολούνται σε εργασίες άσχετες με το αντικείμενο τους. 

 Για το ΔΣ
 Ο πρόεδρος Γ. Μανουσάκης
 Ο Γραμματέας Δ. Χαλκιαδάκης

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι

    Με την Παρούσα μας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμβολή σας στην ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου σας και ειδικά ότι αφορά τον κλάδο των Μεταφορέων Ασθενών ( Τραυματιοφορέων).
    Γνωρίζουμε καλά ότι και στο δικό σας Νοσοκομείο οι τραυματιοφορείς μέλη μας υποχρεώνονται να ασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα, χωρίς να υπάρχει από μέρους τους η απαιτουμένη γνώση η εξειδίκευση πράγμα που τους καθιστά υπόλογους για το όποιο λάθος τους.
    Επίσης θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι δεν υπάρχει η ειδικότητα Νοσοκόμος- Τραυματιοφορέας όπως αναφέρεστε στο από 22/08/11 έγγραφο σας προς την διοίκηση του Νοσοκομείου σας και θα θέλαμε αυτό να γίνει κατανοητό .
    Οι ειδικότητες αναφέρονται στο Βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό σαν ( Νοσοκόμος ΥΕ) η σαν ( Μεταφορέας Ασθενών).
    Σας καλούμε και προσδοκούμε την συνεργασία σας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μετ. Ασθενών ( Τραυματιοφορέων).



    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
    Αλεξάκης Κων/νος
    Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή