Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ


ΑΘΗΝΑ 27/7/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ.2006


ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ


Συνάδελφοι,


Συναντηθήκαμε με τον Α. Υπουργό Εργασίας κο. Α. Πετρόπουλο  λόγω αρμοδιότητας των ασφαλιστικών ζητημάτων που θέσαμε. Κατά την συνάντηση φάνηκε σαφώς επηρεασμένος από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Με χαμηλούς τόνους προσπάθησε να αιτιολογήσει την πολιτική της κυβέρνησης στην Κοινωνική ασφάλιση, ανεπιτυχώς, αφού δεν ήταν σε θέση να αμφισβητήσει τα στοιχεία του  Υπομνήματος που καταθέσαμε, τα οποία επιβεβαιώνουν τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.


ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

Ο Υπουργός δεν αμφισβήτησε τη Νομολογία υποστήριξης του αιτήματος που καταθέσαμε και παραδέχθηκε ότι είναι δίκαιο το αίτημα. Μας είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει θετικά το αίτημα της ένταξης μας στα ΒΑΕ.

Η πρόταση της κυβέρνησης για τον τρόπο ένταξης στα ΒΑΕ, θα οριστικοποιηθεί έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και σε νέο ραντεβού θα τη συζητήσουμε.
Δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπ’ όψιν σοβαρά τις προτάσεις μας.

Στα άλλα ασφαλιστικά ζητήματα που τέθηκαν όπως αναφέρονται στο Υπόμνημα που σας κοινοποιούμε είπε ότι σε συνεργασία με την νομική υπηρεσία του Υπουργείου θα εξετασθούν με θετική πρόθεση.

Κάποια από τα εν λόγω ζητήματα όπως τόνισε μπορούν να επιλυθούν με εγκυκλίους που αναμένεται να εκδοθούν και για άλλα απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Θα είναι σε θέση τον Σεπτέμβριο σε νέα συνάντησή μας να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι οι κινητοποιήσεις μας και η τεκμηρίωση των αιτημάτων, στριμώχνουν την κυβέρνηση.
Συνεχίζουμε Δυναμικά – Αγωνιστικά.
Θα καταφέρουμε να ενταχθούμε στα ΒΑΕ.
  


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου