Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Συνάντηση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Ν. Ηγουμενίδη με το δήμαρχο Αγ. Νικολάου Αντ. Ζερβό
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ηράκλειο    18 / 8 /2015


ΠΡΟΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σμύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΘ 1285
Πληροφορίες: Γαρεδάκη Εύη
Τηλέφωνο: 2813 404429, 6937270200
Τηλεομοιοτυπία (fax): 2810-331770
Ηλ. Διεύθυνση (e-mail): egaredaki@hc-crete.gr
                                     press@hc-crete.gr
ΜΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα προβλήματα των νοσοκομείων Λασιθίου ήταν το αντικείμενο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, το Δημοτικό Σύμβουλο- ιατρό χειρουργό του ΓΝΑΝ κ. Μουδατσάκη Νίκο και το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκο Ηγουμενίδη.


Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ηγουμενίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η 7η ΥΠΕ Κρήτης, σεβόμενη τα προβλήματα των υγειονομικών δομών του Λασιθίου και του δικαιώματος των πολιτών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, έχει τη βούληση και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση θεμάτων.


Επίσης ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ενημέρωσε το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για την προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα με το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου χάρτη υγείας και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και καλά στελεχωμένου συστήματος παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.


Η πρόταση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για το Λασίθι, με την ολοκλήρωση της,  θα παρουσιασθεί και θα τεθεί σε διαβούλευση στο προσεχές μέλλον.
 
Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Πριν από περίπου ενάμισι μήνα, είχε συνεδριάσει η επιτροπή του Δήμου Αγ. Νικολάου για τη στήριξη των Νοσοκομείων, και είχε αποφασιστεί να υπάρξει συνάντηση πενταμελούς επιτροπής (με συμμετοχή του δημάρχου, της αντιπολίτευσης, του Εργατικού Κέντρου και  των εργαζομένων στο Νοσοκομεία) με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.  Είχε μάλιστα κλειστεί και ραντεβού, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου τελικά αποφάσισε να παρακάμψει την επιτροπή και να πάει μόνος του στη ΔΥΠΕ συνοδευόμενος μόνον από ένα  δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα βήμα θετικής συνεργασίας από την πλευρά του δημάρχου Αντ. Ζερβού, και ας ελπίσουμε ότι θα αναγνωρίσει το λάθος του και θα το διορθώσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου