Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αudio - Ν. Χριστοφακάκης: "Κινδυνεύει με κλείσιμο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού"


Ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών και πρώην δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Χριστοφακάκη περιέγραψε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λόγω της έλειψης προσωπικού.
Πιστεύει ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την προσθήκη μιας τουλάχιστον νοσηλεύτριας που η ίδια επιθυμεί να υπηρετήσει στη μονάδα. Η συγκεκριμένη υπηρετεί στη χειρουργική κλινική της Ιεράπετρας σήμερα. 

Ο κ. Χριστοφακάκης είπε ότι ο σύλλογος έχει επανασυσταθεί και προσπαθούν να πετύχουν πολλά πράγματα για να βοηθήσουν τους 70 μόνιμους ασθενείς.

Προσπαθούν λοιπόν να γίνει αντικατάσταση του εξοπλισμού της μονάδας και ήδη με χορηγίες έχουν 3 καινούργια μηχανήματα. Επίσης έγινε προσπάθεια βελτίωσης του κτηριακού και πέτυχαν την πλήρη ανακαίνιση του.

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι η μείωση του προσωπικού σε τόσο μεγάλο βαθμό όπου υπάρχει κίνδυνος με κλείσιμο της μονάδας. Γι’ αυτό λοιπόν διαμαρτύρονται για τη μετακίνηση της νοσηλεύτριας που δεν έχει γίνει ακόμα. 

Επόμένως όπως είπε ο κ. Χριστοφακάκης οι κλινικές δε κλείνουν αν έχουν μία λιγότερη νοσηλεύτρια αλλά αν δεν έχουν γιατρούς.

Η Συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου