Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Δεν αντέχουμε άλλο - κραυγή αγωνίας για την έλλειψη προσωπικού από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 6/2/15 Γενική Συνέλευση του Συλλ. Εργαζομένων ΓΝΑΝ και μεταξύ άλλων συζήτησε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο που πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι ύψωσαν φωνή αγωνίας «δεν αντέχουμε άλλο», κατέγραψαν αναλυτικά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού και αποφάσισαν να προχωρήσουν  σε 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 13/2 από τις 11.00 ως τις 15.00 και σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου την ίδια ημέρα στις 12.00. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης της συνέλευσης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλ. Εργαζομένων ΓΝΑΝ
την Παρασκευή 6/2/15
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου δεν αντέχουμε άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού και με τη μη τήρηση των κανόνων της εργασιακής νομοθεσίας στο Νοσοκομείο μας.
Συνεχώς μειώνεται το προσωπικό (έχει μειωθεί κατά 33% τα τελευταία 3 χρόνια), έχει αυξηθεί η πληρότητα και η νοσηλευτική κίνηση καθώς και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, και από τη διοίκηση ζητείται το Νοσοκομείο να συνεχίσει να δουλεύει  το ίδιο, οδηγώντας  σε πλήρη καταπάτηση της εργασιακής νομοθεσίας.
 Τα νόμιμα ρεπό εβδομάδας δεν δίνονται σε πολλές περιπτώσεις, κανονικές άδειες οι εργαζόμενοι βλέπουν με το κιάλι,  υπάλληλοι δουλεύουν  10 και 12 ώρες χωρίς καν να γράφονται οι υπερωρίες (και να γραφούν δεν μπορούν να πληρωθούν), ενώ καταστρατηγείται πλήρως η νομοθετική διαταγή για ανάπαυση 11 ωρών  ανάμεσα σε δύο βάρδιες. Αυτά γίνονται τα τελευταία 3 χρόνια όμως η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει και πλέον το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό έχει φτάσει πλέον στα 68 ανά εργαζόμενο, ενώ την επόμενη εβδομάδα κινδυνεύει με ολική ή μερική αναστολή λειτουργίας η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, αφού δεν βγαίνουν πλέον οι βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν αντέχουμε άλλο.

Ζητούμε ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

 Ζητούμε από τη διοίκηση να σταματήσει να πιέζει το προσωπικό και να το οδηγεί σε εργασιακή εξάντληση.

Ζητούμε να τηρείται  η εργασιακή νομοθεσία για την οκτάωρη εργασία, για τα 2 ρεπό την εβδομάδα, για τη χορήγηση της κανονικής άδειας στο ίδιο έτος, για την 11ωρη ανάπαυση ανάμεσα σε2 βάρδιες.

Ζητούμε το Νοσοκομεία να δουλέψει σύμφωνα με τις δυνατότητες του εναπομείναντος προσωπικού (όπως αυτές ορίζονται από τη νομοθεσία), διαφορετικά κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς. Ζητούμε η διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα σε σχετικές κινήσεις.


Προχωρούμε σε 4ωρη στάση εργασίας ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ την Παρασκευή 13/2 από τις 11.00 ως τις 15.00. Αυτές τις ώρες θα εξυπηρετηθούν αυστηρά ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ και στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου