Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

 Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο ρεθυμνου
   Οι μνημονιακές συγκυβερνήσεις του φόβου και της αναξιοπρέπειας έστησαν τα προηγούμενα χρόνια ένα πανελλήνιο μηχανισμό δικαστικών διώξεων με στόχο να φιμώσουν τις φωνές αντίστασης, που υψώνονταν από παντού.
   Αμετανόητος τοποτηρητής των προηγούμενων υπουργών υγείας, Γεωργιάδη και Βορίδη, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου στέλνει για δεύτερη φορά με ακόμα ένα σαθρό και ανυπόστατο κατηγορητήριο στο εδώλιο του κατηγορούμενου ενεργούς πολίτες της πόλης μας. Χρησιμοποιώντας για δεύτερη φορά τις παράνομες κάμερες παρακολούθησης επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τους συλλογικούς αγώνες αποδεικνύοντας και στη πράξη το λόγο της τοποθέτησης τους.
   Αυτό που ελπίζουν και επιδιώκουν, είναι να αναβιώσουν το κλίμα τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης που πυροδότησαν η διοίκηση και τα παπαγαλάκια του Οκτώβρη του 2013. Τότε τα σωματεία του νοσοκομείου μαζί με άλλες συλλογικότητες της πόλης, είχαν διοργανώσει  στο νοσοκομείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, ακυρώνοντας τη φιέστα του διοικητή για τη βράβευση των επώνυμων  πρεσβευτών της ιδιωτικοποίησης. Η εκδήλωση των σωματείων στα πρωτοσέλιδα των ημερών ταυτίστηκε με επιδρομή ‘’κουκουλοφόρων’’, που προπηλάκισαν ασθενείς και συνοδούς ενώ δήθεν, προξένησαν και ζημιές στο νοσοκομείο… Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα… με βάση τους ισχυρισμούς του διοικητή. Όμως οι κουκούλες έχουν πέσει και ξέρουμε πια καλά ποιοι είναι οι τρομοκράτες, ποιοι εξαθλίωσαν το λαό και ποιοι διέλυσαν την δημόσια υγεία.
   Ο λαός περνά τώρα στο προσκήνιο του αγώνα για δημοκρατία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.
Όπως τον Ιούνη του 2013 και τον Μάρτη του 2014, έτσι και τώρα θα ακυρώσουμε στη πράξη και αυτή τη δίωξη.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους 4 ‘’κατηγορούμενους’’
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Τρίτη 17 Φλεβάρη στις 6μμ
Όλοι στο δικαστήριο Τετάρτη 18 Φλεβάρη στις 9πμ.
Στάση εργασίας 9-12 για την δυνατότητα συμμετοχής στην συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο.

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
13 Φλεβάρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου