Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σύγχρονος Δήμος: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΠΡΟΣ :Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου

Από τα πρώτα θέματα που συζητήσαμε στην παρούσα θητεία μας, ήταν η κατάσταση του νοσοκομείου. Θυμίζουμε:
1. Αποφασίσθηκε η συγκρότηση ευρύτερης επιτροπής που θα διαχειρίζεται το θέμα. Άγνωστη η τύχη της. Ουδέποτε συνεδρίασε, ουδέποτε ασχολήθηκε με ευθύνη του Δημάρχου. Γιατί άραγε;
2. Προηγήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου με τον υπουργό υγείας, με τη συνοδεία τουριστικών επιχειρηματιών. Το αποτέλεσμα; Μηδενικό. Η κατάσταση χειροτέρευσε.
3. Θυμίζουμε την άρνηση του κ Ζερβού να ανταποκριθεί στο θεσμικό αίτημα της μειοψηφίας για έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ με το συγκεκριμένο θέμα.
4. Περιμέναμε από τις συναντήσεις με τους Δημάρχους του νομού μια προσέγγιση για το θέμα. Ναυάγιο…. Καμία άποψη!!!

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε, το βλέπουμε. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση το νοσοκομείο και την υγεία στο νομό. Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες της αγωνιώδους προσπάθειας της διοίκησης και των εργαζομένων του νοσοκομείου, να αντιμετωπίσουν τη συνεχή μείωση του προσωπικού, που οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση.

Παραμένει ως εκ τούτου σταθερός ο στόχος να αλλάξουν οι πολιτικές στην υγεία και να ενισχυθεί με προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό τόσο το κεντρικό νοσοκομείο του νομού όσο και τα υπόλοιπα.

Βάση των στόχων παραμένει η στήριξη του υπάρχοντος κανονισμού των μονάδων υγείας του νομού με προσλήψεις, ώστε να μην υπάρχουν αδιέξοδες αντιπαραθέσεις καθώς και η καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού.

Βάση επίσης πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί, μετά και την έλλειψη προσωπικού, η λειτουργία τεσσάρων βασικών κλινικών στη Σητεία, τεσσάρων στην Ιεράπετρα και η στήριξη των κλινικών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας υγείας στον Άγιο Νικόλαο. Παράλληλα η προώθηση του κέντρου αποκατάστασης στη Νεάπολη και η στελέχωση των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων. 

Γιατί πρέπει να απαντήσουμε με ευθύνη στον πολίτη, που μπορεί να έχει επαρκείς αξιόπιστες και ανθρώπινες υπηρεσίες υγείας.


Άγιος Νικόλαος 18/2/2015
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ
blog.sdimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου