Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Eπιστολή για το εξοντωτικό και παράνομο πρόγραμμα εργασίας του προσωπικού των μαγειρείων του ΓΝΑΝ το μήνα Δεκέμβριο


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: Διοίκηση ΓΝΑΝ
         
Κοινοποίηση: -Διοίκηση ΔΥΠΕ Κρήτης
                       - ΠΟΕΔΗΝ

Θέμα: εξοντωτικό και παράνομο πρόγραμμα εργασίας του προσωπικού των μαγειρείων του ΓΝΑΝ το μήνα Δεκέμβριο

28/12/12

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγωνία του συλλόγου εργαζομένων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρόγραμμα υπηρεσίων του προσωπικού των μαγειρείων του Νοσοκομείου μας, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, συνέπεια αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης και μετακινήσεων.
Συγκεκριμένα 3 εργαζόμενες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία συνταξιοδότησης και με μπαίνουν πλέον στο πρόγραμμα, ενώ ένας έχει μετακινηθεί σε άλλο Νοσοκομείο, και ένας επέστρεψε στο ΘΠΧΠ Λασιθίου από όπου είχε αποσπαστεί στο Νοσοκομείο μας.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το προσωπικό των μαγειρείων από 12 άτομα να μειωθεί στα 7. Έτσι, για να βγει το πρόγραμμα και να μπορεί να γίνεται η παρασκευή των γευμάτων των ασθενών, οι 7 εργαζόμενοι που απέμειναν στα μαγειρεία αναγκάστηκαν να δουλέψουν κατά παράβαση της εργασιακής νομοθεσίας με μεγάλη περικοπή των ρεπό  το μήνα Δεκέμβριο, παίρνοντας ολόκληρο το μήνα από 2 έως 4 ρεπό ημερήσιας ανάπαυσης ο καθένας, αντί των 8 τουλάχιστον που προβλέπονται.
 Έτσι για το μήνα Δεκέμβριο σε κάθε εργαζόμενο στα μαγειρεία οφείλονται από 4 έως και 6 ρεπό, ενώ δεν δόθηκε και καμιά άδεια.
Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, πέρα όσων ορίζει η εργασιακή νομοθεσία, και η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ και να μη συνεχιστεί το μήνα Ιανουάριο.
Παρακαλούμε για άμεσες ενέργειες από την πλευρά σας για να βρεθεί λύση και να ενισχυθεί το τμήμα των μαγειρείων, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να παίρνουν τα κανονικά τους ρεπό και τις κανονικές τους άδειες και να μην εργαστούν άλλο με αυτό το παράνομο και εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας.

Για το ΔΣ

Ο Προέδρος      Ο ΓραμματέαςΓ. Μανουσάκης         Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου