Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς εφημερεύων αναισθησιλόγο θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Το 2013 θα βρει την περιοχή του Αγ. Νικολάου το βράδυ της Δευτέρας 31/12/12 χωρίς να υπάρχει εφημερεύων αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, αφού στο πρόγραμμα εφημεριών η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει μείνει κενή, λόγω του περιορισμού που υπάρχει με τον αριθμό των εφημεριών και την έλλειψη προσωπικού.

Έτσι κάθε επείγον περιστατικό που θα μεταφερθεί την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και θα έχει ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης, θα διακομίζεται σε άλλο Νοσοκομείο, όπως συμβαίνει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα με όλους τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι διακομιδές.

Βεβαίως η παραμονή της πρωτοχρονιάς, λόγω της κίνησης και της κατανάλωσης αλκοόλ είναι μια πολύ επίφοβη γα ατυχήματα βραδιά, και όλοι κάνουν το σταυρό τους να μη συμβεί κάτι δυσάρεστο που θα έχει ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών κρίσιμων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την τοπική κοινωνία, το οποίο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου