Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Με τις νέες περικοπές κονδυλίων είναι αδύνατον να προκύψουν ασφαλή και επαρκή προγράμματα, για την στοιχειώδη λειτουργία των Υγειονομικών ΜονάδωνΟ Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καταγγέλλει  τις νέες κατά 35% περικοπές του κονδυλίου πρόσθετων αμοιβών για την πληρωμή αργιών, νυχτερινών, εξαιρεσιμων για το μη ιατρικό προσωπικό (57 εκατ. ευρώ το 2013 έναντι 99 εκατ. ευρώ το 2012) και την κατά 24% περικοπή του κονδυλίου για τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 (284 εκατ. ευρώ το 2013, έναντι 370 εκατ ευρώ το 2012).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, οι περικοπές αυτές εμφανίζονται στην δημοσιοποίηση και κατανομή των κονδυλίων του Υπουργείου Υγείας του προϋπολογισμού του 2013 στην απόφαση ΔΥ5α/οικ114787 και είναι συνέχεια προγενέστερων περικοπών 2010 – 2012 κατά 40%.

Το 2012 με τις μειωμένες πιστώσεις υπάρχουν Νοσοκομεία που αδυνατούν να καλύψουν την πληρωμή δεδουλευμένων από ένα έως και έξι μήνες, ενώ σε αρκετά Νοσοκομεία έχουμε εκκρεμότητες και από παρελθόντα έτη.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία, ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, παραμένουν απλήρωτοι για εργασία νυχτερινή, καθώς και για Πρωτοχρονιές και Αναστάσεις, που προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους, καθώς η Υγεία, η Πρόνοια και το ΕΚΑΒ είναι υπηρεσίες 24ωρης λειτουργίας.

Στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είχαν εγγραφεί πιστώσεις 90 εκατ. ευρώ από 99 εκατ. ευρώ το 2012. Όμως στις κατανομές του Υπουργείου τελικά διατέθηκαν 58 εκατ. ευρώ. Με το ποσό αυτό παρά τις μειώσεις των βασικών μισθών και του συντελεστή υπολογισμού του ωρομισθίου, είναι αδύνατον να προκύψουν ασφαλή και επαρκή προγράμματα, για την στοιχειώδη λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων.

 Οι εμπνευστές αυτών των καταστροφικών πολιτικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.

Ο εμπαιγμός και η απαξία των εργαζομένων έχει και τα όριά του.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου