Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Από λόγια και συσκέψεις πάμε καλά, αλλά...


Τα δύο  τελευταία χρόνια  τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου έχουν οξυνθεί, όπως και σε άλλα Νοσοκομεία του νομού και της χώρας. Όμως δυστυχώς, αντί να επισημαίνεται η προέλευση των προβλημάτων (πολιτικές μνημονίων) και να γίνεται προσπάθεια για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, γίνεται αντιθέτως μια επικοινωνιακή διαχείριση για πολιτικούς λόγους, από αιρετούς και μη.

Παρά τις συνεχείς συσκέψεις επι  συσκέψεων, τα ψηφίσματα επί ψηφισμάτων, τις επιτροπές επί επιτροπών, τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου παραμένουν και μεγαλώνουν, απαξιώνοντας το Νοσοκομείο και δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο.

Το οξύτερο πρόβλημα είναι αυτό των κενών στο πρόγραμμα εφημεριών. Παρά το ότι υπάρχει λύση για να διευθετηθεί το πρόβλημα αυτό με νομοθετικό τρόπο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα και επικίνδυνα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών.

Το μήνα Δεκέμβριο τα κενά εξακολουθούν να υφίστανται και  σε κρίσιμες ειδικότητες (αναισθησιολογικό, καρδιολογικό, ακτινολογικό, ορθοπεδικό).
Για παράδειγμα, την Τρίτη  25 Δεκεμβρίου, την ημέρα των Χριστουγέννων, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν θα εφημερεύει ούτε αναιασθησιολόγος, ούτε ακτινολόγος, ούτε ορθοπεδικός, σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών που έχει συνταχθεί και εγκριθεί.

Καταλαβαίνουμε όλοι τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτά τα κενά. Ενδεικτικά πρέπει να σημειώσουμε ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου που δεν εφημέρευε καρδιολόγος, 10 καρδιολογικά περιστατικά  διακομίστηκαν από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου σε Νοσοκομεία του Ηρακλείου και της Ιεράπετρας γιατί απαιτούνταν νοσηλεία από καρδιολόγο. Δύο από αυτούς τους συμπολίτες μας αφού διακομίστηκαν στη συνέχεια εισήχθησαν σε Μονάδες  Αυξημένης Φροντίδας και εντατικής νοσηλείας γιατί ήταν η κατάσταση τους ήταν πολύ σοβαρή.
Φαίνεται πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα με τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών.

Ας αφήσουν λοιπόν επιτέλους κάποιοι τις συζητήσεις επί συζητήσεων και ας προτείνουν και ας δώσουν ΛΥΣΕΙΣ. 

Γιώργος Μανουσάκης
πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου