Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου αντιδρώντας στην υποβάθμιση του ιδρύματος, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


     Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου αντιδρώντας στην υποβάθμιση του ιδρύματος, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας μέχρι την Παρασκευή 31/8/12 για τη μη καταβολή δεδουλευμένων (νυχτερινά, απογευματινά, Σαββατοκύριακα – αργίες κλπ) επί 7 (επτά) μήνες και σε νέα γενική συνέλευση την ίδια ημέρα. 
Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο-Δωρεάν-Σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας και των εργαζομένων.
     Τα νοσοκομεία σ'όλη την Ελλάδα, χωρίς να είναι εξαίρεση το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, στραγγίζονται από την επιλεκτική στάση πληρωμών που έχει επιβάλλει το κράτος το τελευταίο διάστημα. Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός,  με αποτέλεσμα να μην μπορεί  να εφαρμοστεί  γιατί έχουν μειωθεί τα έσοδα δραματικά και να γίνονται περικοπές κονδυλίων. Κατά συνέπεια, υπάρχει βασική έλλειψη υλικού στα νοσοκομεία και αδυναμία αποτελεσματικής και ασφαλούς περίθαλψης των ασθενών. Επίσης, τα προγράμματα εφημερίας των γιατρών αδυνατούν να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, ενώ το νοσηλευτικό και  παραϊατρικό   προσωπικό δουλεύει οριακά και δεν προβλέπονται καινούριες προσλήψεις. Ειδικά, στο Γ.Ν.Ρ., ο νέος οργανισμός προς έγκριση θα οδηγήσει σε  περαιτέρω υποβάθμιση του ιδρύματος (κατάργηση πνευμονολογικού και νεφρολογικού τμήματος), ενώ ήδη έχει κλείσει η ουρολογική κλινική.
     Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου με ευθύνη του Διοικητή και του Υπουργού Υγείας, επιβάλλει εκβιαστικά απλήρωτη εργασία, απασχολεί εργαζόμενους με συνθήκες ανασφάλιστης εργασίας και εξαναγκάζει σε υπέρβαση ωραρίου και απανωτές εξαντλητικές βάρδιες. Το ποτήρι της οργής  ξεχείλισε για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, όταν για επτά μήνες δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες υπερωρίες την ώρα που οι μισθοί έχουν περικοπεί δραματικά.  
     Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι το νοσοκομείο πρέπει να μείνει όρθιο. Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, χωρίς να κλείσει καμιά μονάδα του νοσοκομείου και καλούμε τον κόσμο του Ρεθύμνου να μας συμπαρασταθεί. Αιτούμαστε τα εξής:
-Δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα της υγείας με αξιοπρεπείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει πάγιες ανάγκες.

     Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας.
                                                      ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                                       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου