Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μελών η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Αυγούστου.

Στα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Για το θέμα της σταδιακής αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και της κατάστασης σχετικά με τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις αποφασίστηκε να ζητηθεί από την τοπική κοινωνία του ΑΓ. Νικολάου η στήριξη του Νοσοκομείου. Γι΄αυτό το λόγο αποφασίστηκε να οργανωθεί την επόμενη εβδομάδα μία σύσκεψη φορέων της περιοχής με πρόσκληση από το σύλλογο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

 Για το θέμα της μη καταβολής των πρόσθετων αμοιβών των εργαζομένων (εκκρεμεί η πληρωμή από το μήνα Μάρτιο και μετά) και για το θέμα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε όλα τα τμήματα και σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες παράσταση διαμαρτυρίαςαπό τους εργαζόμενους στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου.

Επίσης για το θέμα των επικείμενων νέων μέτρων εις βάρος των δημόσιων υπάλληλων και των εργαζομένων στα Νοσοκομεία αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία να γίνεται σαφές ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν αγόγγυστα και νέα συρρίκνωση των ήδη στραγγισμένων εισοδημάτων τους, ενώ την ίδια στιγμή μένει ανέγγιχτη η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Η συνέλευση αποφάσισε να ζητηθεί από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να συντονίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων μπροστά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων εις βάρος τους μέσα στον Αύγουστο από μια κυβέρνηση που πήρε λαϊκή εντολή υποσχόμενη το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου