Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο γραφείο του διοικητή κ. Α. Μαυρικάκη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28/8/12 η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο γραφείο του διοικητή κ. Α. Μαυρικάκη που οργανώθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στο διοικητή δύο κυρίως βασικά προβλήματα, τη μη καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών και αργιών από το Μάρτιο και μετά, και τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Για το θέμα των δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι έκαναν σαφές στο διοικητή ότι είναι απαράδεκτο να κάνουν 6 μήνες να πληρωθούν τις αργίες και τα νυχτερινά τη στιγμή που μετά τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς τους τα οικονομικά των οικογενειών τους βρίσκονται σε επίπεδο φτώχειας, τη στιγμή που υπάρχουν υπάλληλοι που δεν έχουν χρήματα ούτε για καύσιμα να έρθουν στη δουλειά, τη στιγμή που το κράτος ζητά άμεση καταβολή των δόσεων φόρων και των άλλων υπόχρεώσεων προς αυτό (ΔΕΗ, χαράτσια κλπ).

Ο διοικητής από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές για το μήνα Απρίλιο θα πληρωθούν σίγουρα το διάστημα 15-20 Σεπτεμβρίου, ενώ θα γίνει προσπάθεια, τότε να πληρωθούν και οι οφειλές για Μάρτιο και Μάϊο. Διευκρίνισε ότι για ακόμη μια φορά έχει αλλάξει δια νόμου η διαδικασία πληρωμής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλες αυτές οι καθυστερήσεις. Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι όλες αυτές οι αλλαγές στη διαδικασία γίνονται όπως φαίνονται με απώτερω στόχο της κυβέρνησης να καθυστερούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πληρωμές των εργαζομένων.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού οι εργαζόμενοι έθεσαν στο διοικητή τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα τμήματα, κατήγγειλαν τις μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού προς άλλα Νοσοκομεία και ζήτησαν να γίνουν ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά. Ο διοικητής δεσμεύτηκε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τριών επικουρικών υπαλλήλων (νοσηλεύτρια, τραυματιοφορέας, ιατρικά εργαστήρια) και για το θέμα των μετακινήσεων ανέφερε ότι και ίδιος έχει διαμαρτυρηθεί και έχει απευθυνθεί και στον εισαγγελέα. Επίσης ενημέρωσε για προσπάθειες που γίνονται ώστε να έρθει προσωπικό που έχει ζητήσει να έρθει από άλλες υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι τόνισαν στο διοικητή ότι ανησυχούν ότι η κυβερνητική προσπάθεια αποψίλωσης των Νοσοκομείων και του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από προσωπικό έχει στόχο ενδεχομένως την απαξίωση και δυσλειτουργία του, με τελικό σκοπό το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση με πιο εύκολο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου