Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΝΟΠ: Ομαδική παραίτηση: Ή τώρα, ή ποτέ…»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα χέρια των περισσοτέρων συναδέλφων έφτασαν τα πρώτα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας για το Φεβρουάριο, με αναδρομικές κρατήσεις από 1ης /11/2011. Το σοκ που υπέστη το Νοσηλευτικό προσωπικό δεν περιγράφεται με λόγια, καθώς η πλειονότητα των συναδέλφων καλείται να επιβιώσει τους επόμενους τρεις μήνες με ποσά μεταξύ 300 και 600 ευρώ.
Παρά τις αυξημένες κρατήσεις των επόμενων μηνών, το σοκ ήταν διπλό για τους συναδέλφους της ΔΕ & ΥΕ κατηγορίας, που διαπιστώνουν απώλειες στις καθαρές αποδοχές τους της τάξης των 200 και πλέον ευρώ μηνιαίως…
Με δεδομένη τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε σε ότι αφορά τη μισθολογική αντιμετώπιση του Κλάδου, με το πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα, οι ασθενείς να προθυμοποιούνται ώστε να συνδράμουν οικονομικά τους Νοσηλευτές, και αφού απ’ όλους γίνει πλέον κατανοητό, ότι με αυτές τις αμοιβές όχι δε ζει κανείς, αλλά δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα κίνησης από και προς τα νοσοκομεία, καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Νοσηλευτικού Προσωπικού – μέλη της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. αλλά και κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, να αναλάβουν πρωτοβουλίες συντονισμού και δράσης με ορίζοντα το επόμενο 20ήμερο, ώστε στο τέλος του επόμενου μήνα να υπάρξει καθολική απάντηση στην προσπάθεια αφανισμού του Νοσηλευτικού Κλάδου.
Τα περιθώρια για συμβατικού τύπου αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πλέον δεν υπάρχουν. Η αξιοπρεπής διαβίωση, ακόμα και η απλή επιβίωση, με μισθούς 300 & 400 ευρώ αποτελούν πλέον ζητούμενο.
Απέναντι στους ανεγκέφαλους που αποφάσισαν - και υλοποίησαν - τη ¨Βουλγαροποίηση¨ της Ελλάδας και την εξαθλίωση των λειτουργών της Υγείας, η αντίδραση πρέπει, και θα είναι καθολική:
Ένα μήνα προθεσμία. Μετά, ομαδική παραίτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου