Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αίτημα προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου για παρακράτηση των αναδρομικών περικοπών σε 10 δόσεις


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς : – Διοίκηση ΓΝΑΝ
        • Τμήμα Μισθοδοσίας ΓΝΑΝ

Θέμα: Αίτημα για παρακράτηση αναδρομικών σε 10 δόσεις
19/1/2012
Ως γνωστόν, οι ρυθμίσεις του νόμου 4024/2011 για το ενιαίο μισθολόγιο προβλέπουν εφαρμογή του νέου συστήματος μισθοδοσίας για τους δημόσιους υπάλληλους από 1/11/2011.
Όμως λόγω της διαδικασίας που απαιτείται για την κατάταξη των υπαλλήλων σε βαθμούς και κλιμάκια, στο Νοσοκομείο μας το νέο μισθολόγιο θα εφρμοαστεί από τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου 2012. Έτσι μένουν 3 μήνες για τους οποίους σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του 4024/2011 θα πρέπει να γίνει αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου για τη μισθοδοσία του Νοσοκομείου μας, κάτι που οδηγεί σε αναδρομικές περικοπές που ξεπερνούν σε συνολικό ύψος τα 600-700 ευρώ σε κάθε υπάλληλο. Την προηγούμενη φορά που έγιναν αναδρομικές περικοπές για τις κρατήσεις του μεσοπρόθεσμου, αυτές έγιναν σε μόνο 2 μήνες (Νοέμβριος, Δεκέμβριος) γιατί υπήρχε ο περιορισμός ότι έπρεπε να γίνουν μέχρι τέλος του έτους.
Επειδή η οικονομική κατάσταση και το συνολικό εισόδημα των εργαζομένων έχει πληγεί με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τις φορολογικές επιβαρύνσεις σε βαθμό τέτοιο που να μην μπορούν ννα ανταποκριθούν στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις για τη διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.
Επειδή ο νόμος 4024/2011 δεν προβλέπει σε πόσους μήνες και σε πόσες δόσεις θα γίνουν οι κρατήσεις της αναδρομικής εφαρμογής του νέου μισθολογίου, κάτι που δεν διευκρινίζεται ούτε στην εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ.
Σας ζητούμε οι παρακρατήσεις για την αναδρομική εφαρμογή του νέου μισθολογίου να γίνουν σε 10 μηνιαίες δόσεις τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους και όχι σε 2, 3 ή 4 δόσεις που θα επιβαρύνουν σε αφόρητο βαθμό τους εργαζόμενους και θα τους οδηγήσουν σε πλήρες αδιέξοδο.
Ζητούμε την κατανόηση σας γι΄αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Για το ΔΣ
ο πρόεδρος ο Γραμματέας



Γ. Μανουσάκης Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου