Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕΔΗΝ 23 /9/2011



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
  
                Συναδέλφισσες – φοι,
                Το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ στη σημερινή του συνεδρίαση εκτιμά την παρούσα κατάσταση ως εξής:
               
1.       Η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση στη κοινωνία με σκοπό να κάμψει το φρόνιμα της και το ΔΗΜΟΣΙΟ προκειμένου να το ΜΕΙΩΣΕΙ δραματικά. Υιοθετεί την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ακόμα και στο στενό Δημόσιο Τομέα με στόχο να μπουν σε αυτό το καθεστώς ως το τέλος του 2011 30.000 εργαζόμενοι. 20.000 από τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και 10.000 από το στενό Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ.
Από αυτή την πολιτική δεν εξαιρείται και ο χώρος της Υγείας – ΠρόνοιαςΕΚΑΒ. Μπορεί αυτό να συνδυαστεί και με τις Συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και των Προνοιακών Δομών σε συνδυασμό των συντελεστών προσωπικού ανά κλίνη (1,1 Νοσηλευτική υπηρεσία, 0,8 Διοικητική υπηρεσία, 0,7 Ιατρική υπηρεσία ανά κλίνη) και των νέων κλινών που προκύπτουν από την απόφαση του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας, για την δύναμη των Νοσοκομείων.
      Το Υγειονομικό Συνδικαλιστικό κίνημα δεν αποδέχεται την λογική του πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά αντίθετα υποστηρίζουμε την ανάγκη για προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού με αιχμή το Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό.
      Ζητάμε ο συντελεστής για τη Νοσηλευτική υπηρεσία να επανέλθει στο 1,3 ανά κλίνη όπως προβλέπεται και στο Ενιαίο Πλαίσιο Οργανισμών (Π.Δ. 87/86)
      Διεκδικούμε την απομάκρυνση των Ιδιωτικών Συνεργείων από τις Υποστηρικτικές Λειτουργίες σε Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ και την στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό από θέσεις κοινωνικής εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αντιμισθία Δημοσίου.
      Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων να συμμετέχουν ενεργά στη Διαμόρφωση των Οργανισμών των Νοσοκομείων τους. Να μην επιτρέψουν προτάσεις που οδηγούν σε πλεονάζον προσωπικό και σε εργασιακή εφεδρεία.

2.       Τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ με πρόσχημα την χρεοκοπία και τη σωτηρία μας δεν έχουν τελειωμό. Τα μέτρα που παίρνονται με οριζόντιες περικοπές πλήττουν τους χαμηλόμισθους και τους μικρομεσαίους και τσακίζουν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης έχει βυθίσει σε ύφεση την πραγματική οικονομία, έχει εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό και έχουμε μπει σε φαύλο κύκλο. ΜΕΤΡΑ – ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ και ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

Τα νέα χαράτσια στις Συντάξεις, στην ακίνητη περιουσία μετά τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές του Μεσοπρόθεσμου οδηγούν τους πολίτες σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ και την κοινωνία σε ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
Την ίδια στιγμή οι έχοντες και κατέχοντες παραμένουν στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ έχοντας τις καταθέσεις τους σε φορολογικούς παράδεισους.
Εύχονται να συμβεί το μοιραίο (έξοδος από το ευρώ και υποτίμηση της δραχμής) για να επανεισάγουν τα λεφτά τους αποκομίζοντας ΝΕΑ ΚΕΡΔΗ.
Η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να τους αγγίξει.

3.       Το Νέο Μισθολόγιο είναι μακριά από τις απαιτήσεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος. Στοχεύει σε περαιτέρω ΜΕΙΩΣΗ του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο και θα οδηγήσει σε νέες περικοπές ίσως και στους χαμηλόμισθους.
Η σύνδεση με το βαθμολόγιο {φημολογούνται 11 Μ.Κ., ΩΡΙΜΑΝΣΗ ανά 3 έτη (3Χ11=33 χρόνια στο καταληκτικό) και 6 βαθμούς} αντιστοιχία δύο κλιμακίων ανά βαθμό.
Καταργείται η ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη και η προϋπόθεση να πάρεις τα κλιμάκια θα είναι να παίρνεις τον αντίστοιχο βαθμό.
Αυτό θα οδηγήσει σε ΝΕΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Διοίκησης του Δημοσίου. Εισάγεται το πριμ παραγωγικότητας με αδιαφανή κριτήρια. Ο χώρος της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ δεν μπορεί να έχει μετρήσιμους αριθμητικούς στόχους, καθώς είναι κοινωνικές υπηρεσίες με ποιοτικούς στόχους.
Διεκδικούμε αναπλήρωση των απωλειών, αύξηση των βασικών μισθών, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών. Οι αυξήσεις να περάσουν και στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

4.       ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΒΑΕ
Σε συνδυασμό με το Νέο Μισθολόγιο υπάρχουν διαρροές για νέα παρέμβαση στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Μιλάνε για ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ποσοστά αναπλήρωσης ακόμα και για τους παλαιούς εργαζόμενους. Αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση ακόμη και στις χαμηλές συντάξεις.
Ακολουθούν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις ανάλογα με τη βιωσιμότητα του ταμείου σε ποσοστά από 10 έως 40%. Το ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι υπό κατάρρευση. Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν το χρηματοδοτεί. 50.000 είναι οι δικαιούχοι στην αναμονή. Η περικοπή του εφάπαξ από 10% στο Μεσοπρόθεσμο προτείνεται σε 30% στα ΝΈΑ ΜΕΤΡΑ.
Η ένταξη στα ΒΑΕ και η επέκταση στους Δημοσίους Υπαλλήλους δεν έχει προχωρήσει. Το πόρισμα της επιτροπής καλύπτει την Νοσηλευτική Υπηρεσία και το προσωπικό του Εργαστηριακού Τομέα. Η κυβέρνηση με αριθμητικούς περιορισμούς λόγω ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ θα οριστικοποιήσει την λίστα ως το τέλος του χρόνου. Διεκδικούμε την ένταξη όλων των Υγειονομικών που υπηρετούν σε Ανθυγιεινές ή Επικίνδυνες εργασίες. Τα ωφελήματα, το Συνταξιοδοτικό (5ετία νωρίτερα στη σύνταξη) Υψηλότερη σύνταξη, Ανθυγιεινό επίδομα, Μειωμένα ωράρια.

5.       Η κυβέρνηση αύξησε το ΩΡΑΡΙΟ των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ο νόμος προβλέπει ότι όπου υπάρχουν Ειδικές Διατάξεις, διατηρούνται. Η ΠΟΕΔΗΝ με ΥΠΕΎΘΥΝΟ και ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΈΝΟ τρόπο έχει απευθυνθεί στα συναρμόδια Υπουργεία. Το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ με την απάντησή του. Το Υπουργείο Υγείας ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ να μας απαντήσει.
Καλούμε όλα τα Σωματεία – Μέλη μας αξιοποιώντας την απάντηση του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου τα ωράρια έχουν αλλάξει να απαιτήσουν από τις Διοικήσεις την επαναφορά τους στις 7 ½ ώρες.

6.       Πρόσθετες αμοιβές.
Ο τρόπος πληρωμής άλλαξε και διατάκτης είναι τα Νοσοκομεία.
Με την επιβολή του 8ωρου το Υπουργείο Οικονομικών ζητά περικοπή 30 εκατ. εντός του 2011 από τους δύο κωδικούς (511 – 512). Με δεδομένο ότι το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου έχει γίνει αποδεκτό ως έχει από το ΥΥΚΑ. Το τελευταίο τετράμηνο που απομένει θα έχει περικοπές της τάξης του 60% για να προκύψει η περικοπή των 30 εκατ. που ζητούν.
Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο ύψος των αρχικών πιστώσεων. Αρνούμαστε κάθε περικοπή. Διεκδικούμε τον διπλασιασμό του ωρομισθίου.

Συναδέλφισσες –φοι,
                Στο ΠΟΛΕΜΟ που μας έχουν κηρύξει ΑΠΑΝΤΑΜΕ με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΓΩΝΑ.
                Το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ αποφασίζει διαρκείς κινητοποιήσεις ως τις 20 Οκτώβρη που ενσωματώνουν και τις δύο Πανεργατικές Απεργίες ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 5 και στις 19 Οκτώβρη.

·         Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις στα Νοσοκομεία, Συμβολικό κλείσιμο κόμβων με μοίρασμα υλικού προς τους πολίτες.

·         Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ με 3μμ. Συγκέντρωση στο ΥΥΚΑ στην ΑΘΗΝΑ και πορεία στα Συναρμόδια Υπουργεία. Συγκεντρώσεις στις έδρες των ΔΥΠΕ στις περιφέρειες.

·         5 ΟΚΤΩΒΡΗ συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ (οι συγκεντρώσεις θα ανακοινωθούν έγκαιρα)    

·         13 ΟΚΤΩΒΡΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ έως 3μμ και συγκεντρώσεις στο ΥΥΚΑ για ΑΘΗΝΑ και στις ΔΥΠΕ για περιφέρεια

·         19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

·         ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΕ ΠΟΕΔΗΝ για εκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.


Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι:
1.       ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ του Αναγκαίου Μόνιμου Προσωπικού. Όχι στην ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
2.       ΌΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
3.       ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών που θα υπερκαλύπτουν τις μισθολογικές απώλειες.
4.       ΆΜΕΣΗ καταβολή δεδουλευμένων χωρίς μειώσεις πιστώσεων
5.       ΌΧΙ στις Περικοπές των Συντάξεων. Κύριων, Επικουρικών και Εφάπαξ
6.       ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ με Συνταξιοδοτικά οφέλη, μειωμένο ωράριο, και διατήρηση του Νοσοκομειακού Επιδόματος πρίν τις περικοπές.
7.       ΌΧΙ στις Περικοπές των Συντάξεων. Κύριων, Επικουρικών και Εφάπαξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου