Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ευαγγελισμού

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση οξύνει την επίθεσή της απέναντι στο λαό.
Σήμερα, που η εξέλιξη της επιστήμης & της τεχνολογίας, η εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού αλλά και η επικινδυνότητα του χώρου μας
ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ την ένταξή μας στα Βαριά κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με αυστηρά μέτρα υγείας κι ασφάλειας, μείωση της έκθεσης στον επαγγελματικό κίνδυνο 6ωρο – 5μερο – 30ωρο (με 1 εφημερία – νύχτα ανά βδομάδα),ψήφισαν ανάμεσα στάλλα, την επιμήκυνση του ωραρίου μας για να περικόψουν τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό, να κερδίσουν έσοδα κάνοντάς μας ακόμη πιο φτηνούς ευέλικτους ως εργαζόμενους σε συνθήκες βαθιάς εντατικοποίησης.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ:
Έρχονται τα χειρότερα.
 Ήδη τα κόμματα-υπηρέτες του κεφαλαίου έχουν φροντίσει να «εναρμονιστούμε» με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για συνολική διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου σύμφωνα με τα γούστα των εργοδοτών.
Έχουν ήδη ψηφίσει την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου.
 Σε συνδυασμό με τα προηγούμενα μέτρα τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70 την ιδιωτικοποίηση βασικών λαϊκών αγαθών (όπως πχ νερό κ.ά) η θύελλα που σαρώνει το χώρο της υγείας βαθαίνει την άγρια εκμετάλλευση.
Μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, όχι εργαζόμενους αλλά αναλώσιμο υλικό. Σήμερα, διευθετούν - επιμηκύνουν το ωράριο, εδώ και χρόνια διευθετούν – μικραίνουν τις ζωές μας!
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤH ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σας καλούμε να μην νομιμοποιήσετε στη συνείδησή σας και με τη στάση σας τα μέτρα που μας ισοπεδώνουν.
Να απορρίψουμε έμπρακτα την πολιτική που υποθηκεύει τα δικαιώματα - την υγεία – τη ζωή μας!
Σας καλούμε σε μαζική ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα, ξεκινώντας από την μη αποδοχή του «νέου ωραρίου» των δημοσίων υπαλλήλων.
Είμαστε οι πολλοί κι έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας, αρκεί να αντιδράσουμε οργανωμένα και από κοινού, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας και γυρνώντας την πλάτη σε κάθε επίδοξο διασπαστή της ενότητάς μας!
Ιούλης 2011
Σ.Ε.Ν.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου