Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ολομέτωπη επίθεση του υποδιοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ.Καλογιαννάκη στον απερχόμενο διοιηκητή κ. Φραγκιαδουλάκη


Ολομέτωπη επίθεση στον απερχόμενο Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Μάνο Φραγκιαδουλάκη εξαπολύει ο υποδιοικητής Νικήτας Καλογιαννάκης, με αφορμή το σάλο που είχε προκληθεί κατά την επίσκεψη στα τέλη Μαίου , στο Ηράκλειο του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου και τον θόρυβο που είχε δημιουργήσει η δημοσιοποίηση πρότασης που είχε αποδοθεί στον κ. Καλογιαννάκη.

Σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση του ο υποδιοικητής κάνει λόγο για σωρεία συκοφαντικών και άδικων επιθέσεων προς το πρόσωπο του και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά :

«Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσεις»

Με αφορμή σωρεία συκοφαντικών επιθέσεων που αφορούν σε υποτιθέμενες προτάσεις που κατέθεσε ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νικήτας Καλογιαννάκης σχετικά με την αναδιάταξη μονάδων υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ο υποδιοικητής κ. Ν. Καλογιαννάκης προέβη σήμερα για την ενημέρωση της κοινή γνώμης, αλλά και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αληθείας, στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Την τελευταία περίοδο υπέστην σωρεία άδικων και συκοφαντικών επιθέσεων, από τον απελθόντα Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Μάνο Φραγκιαδουλάκη.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν εξέφρασα δημοσίως και την δική μου θέση αναφορικά με τα όσα ακολούθησαν την από 26.05.2011 πρόταση μου για τα Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε υπό τον Υπ. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδο στα πλαίσια του διαλόγου για την αναδιάρθρωση των δυνάμεων του ΕΣΥ στην Κρήτη, αναφέρω τα κάτωθι πραγματικά περιστατικά για την ενημέρωση της κοινή γνώμης, αλλά και προς αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής μου και κυρίως της πραγματικότητας και της αληθείας, η οποία σκοπίμως διαστρεβλώθηκε :

1.Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Candia Maris, στο Δήμο Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριο Ανδρέα Λοβέρδο, στο πλαίσιο διεξαγωγής του δημοσίου διαλόγου με θέμα τη σκοπούμενη αναδιάταξη των δυνάμεων του Ε.Σ.Υ.

2.Στην εν λόγω σύσκεψη μου ανατέθηκε, λόγω παραίτησης του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, να καταθέσω σχετική πρόταση, ως Υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης .

3.Την επομένη μέρα, 27/5/2011, ο απελθών Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Ε. Φραγκιαδουλάκης, εξέδωσε Δελτίο Τύπου, ως Διοικητής της 7ης ΥΠΕ, χωρίς να έχει κανένα προς τούτο ηθικό αλλά και νομικό δικαίωμα, αφού είχε ήδη γίνει αποδεκτή η παραίτησή του.
Στο Δελτίο Τύπου αναφερόταν, μεταξύ άλλων επί λέξει, και τα εξής :
<<…η πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον κ. Καλογιαννάκη Νικήτα, Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, που αφορά την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας τριών (3) από τα έξι (6) Κέντρα Υγείας του Νομού Ηρακλείου, είναι εντελώς έξω από τη λογική και τη στρατηγική της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και είναι προσωπική του άποψη….>>

Οι ανωτέρω ισχυρισμοί του κυρίου Φραγκιαδουλάκη είναι εντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί, καθώς εγώ ποτέ δεν μίλησα αλλά ούτε και έγραψα για ενδεχόμενη διακοπή Κέντρων Υγείας, ως μου καταμαρτυρείται.
Η μόνη λέξη που εξέφρασα, ως Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ αλλά και ως νομικός και οικονομολόγος, ήταν η λέξη συγχώνευση - συνένωση δυνάμεων, με την νομική και την οικονομική σημασία του όρου, δηλαδή διοικητική και λειτουργική συνένωση και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας.

Σε κατ ιδίαν μάλιστα επικοινωνία μου με τον κ. Φραγκιαδουλάκη, και σχετικά με το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, του επεσήμανα ότι ουδέποτε εξέφρασα δημόσια τη λέξη διακοπή λειτουργίας.
Η λέξη διακοπή είναι δική του επινόηση και κατασκευή και ψευδώς ισχυρίζεται και μάλιστα με δελτίο τύπου της ΔΥΠΕ ότι εγώ είπα κάτι τέτοιο.

4. Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011, σε ολοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας του Ηρακλείου στη σελ. 7, σε συνέντευξη του κυρίου Φραγκιαδουλάκη σε Δημοσιογράφο αναγράφονται μεταξύ άλλων, επιλέξει και τα ακόλουθα:
«ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗΣ:
Εκτός τόπου και χρόνου με όσα είπε ο Υποδιοικητής,…….αφελείς αν όχι υποβολιμαίες οι προτάσεις του κυρίου Καλογιαννάκη ….»
Προς ενίσχυση των όσων αναφέρονται στην εφημερίδα η συντάκτης του ρεπορτάζ μάλιστα χρησιμοποιεί και παραθέτει αυτούσιο, πλαστογραφημένο, το υπ΄αριθμ. πρωτ: 245 από 24-5-2011 δημόσιο έγγραφο του Διοικητή του Γ.Ν «Βενιζέλειο –Πανάνειο» κυρίου Νίκου Κυδωνάκη, για το οποίο φέρομαι εγώ ως ο συντάκτης του ..
Με αυτή την μεθόδευση προσπαθούν να τεκμηριώσουν με την αποδεικτική ισχύ δημοσίου εγγράφου, τους όποιους ισχυρισμούς εναντίον μου.
Συγκεκριμένα από το ανωτέρω έγγραφο
• αφαιρέθηκε το λογότυπο του φορέα αποστολής: «Νοσοκομείο Βενιζέλειο –Πανάνειο», ώστε να μην εμφαίνεται από που προέρχεται.
• Επίσης σκοπίμως παραλήφθηκε η υπογραφή και το ονοματεπώνυμο του συντάκτη του
• Επιπροσθέτως ρητά στο τέλος του παραποιημένου εγγράφου σε υποσημείωση και επεξηγηματικά και προς άρση κάθε αμφισβήτησης, αναφέρονται τα εξής:
«Η …. παρουσιάζει το έγγραφο της εισήγησης που έκανε στον Υπουργό Υγείας ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ κ. Ν. Καλογιαννάκης>>
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, εύκολα θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε αναγνώστης αλλά ακόμη και δημοσιογράφος να παραπλανηθεί και να θεωρήσει ότι αυτό το έγγραφο προέρχεται από την 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης και τον Υποδιοικητή της και όχι από τον πραγματικό φορέα προέλευσης και σύνταξής του.
Όμως παρέλειψαν οι πλαστογράφοι, να απαλείψουν και να εξαφανίσουν όλα τα στοιχεία ταυτότητας του εγγράφου, καθώς παρέμεινε το e-mail και η ταχυδρομική Δ/νση του Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο».

5.Τέλος ο απελθών διοικητής της 7ηςΥ.ΠΕ εξακολούθησε, μέχρι και πρόσφατα χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, να χρησιμοποιεί το Γραφείο του Διοικητή της υπηρεσίας και τις δύο Γραμματείς του, συνέχισε να δίνει την εντύπωση προς τα έξω ότι εξακολουθεί να παραμένει Διοικητής της ΔΥΠΕ και αυτό διαπιστώνεται από μια σειρά ενεργειών, συνεπεία της de facto άρνησής του να αποδεχτεί την παραίτησή του, αντιποιούμενος εξουσίες τις οποίες ναι μεν είχε στο παρελθόν αλλά δεν δικαιούνταν πλέον να ασκεί.
Μεταξύ αυτών των «εξουσιών», την 1η Ιουλίου 2011 παρέδωσε πανηγυρικά την μελέτη του νέου Πολυδύναμου Ιατρείου Γόρτυνας στον Δήμαρχο του ομώνυμου Δήμου κ. Νίκο Σχοιναράκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Βαρβάρας. Μάλιστα στην εν λόγω συνάντηση μεταξύ άλλων και σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» της 2/7/2011, ο απελθών Διοικτηής της 7ης ΔΥΠΕ δήλωσε :
«Κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες πως ο Φραγκιαδουλάκης θα κλείσει τα ΚΥ Αγίας Βαρβάρας και Χάρακα, αφού βγήκε ένας ανεκδιήγητος υποδιοικητής μου, που δεν είχε καμία σχέση με το θέμα αυτό και εξέφρασε την προσωπική του άποψη δημιουργώντας αναστάτωση. Στην υγεία δεν μπαίνει κομματικό θέμα και δεν μπορούν κάποια ανθρωπάκια, που δεν αναλογίζονται τις σοβαρότατες δουλειές που γίνονται στα Κέντρα Υγείας, να δημιουργούν πρόβλημα για κομματικούς λόγους ..»

Επειδή τα ανωτέρω προσβλητικά και απαξιωτικά, για το πρόσωπό μου αλλά και το θεσμό που εκπροσωπώ, δημοσιεύματα ξεκίνησαν από τον απελθόντα Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κατ’ αρχήν με το συκοφαντικό και ψευδές Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την 27/5/2007, στη συνέχεια με την συνέντευξή του σε εφημερίδα στις 1/6/2011, και τέλος με το εξυβριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Π» στις 2/7/2011, τα οποία επανεκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν σε όλα τα ΜΜΕ και ειδικότερα σε έντυπα - ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα αλλά και στο διαδίκτυο, διακινούνται δε ακόμη και σήμερα.

Επειδή τα ανωτέρω γεγονότα συνιστούν παραπλάνηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης βάλλουν δε ταυτόχρονα και με βάναυσο τρόπο το δικαίωμα του κάθε πολίτη για έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση.
Επειδή η ανωτέρω δόλια, άδικη και πρωτοφανής συκοφαντική επίθεση μού προξένησε και εξακολουθεί να μου προξενεί σοβαρή προσβολή στην προσωπικότητα αλλά και την προσωπική μου αξία ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου, καθώς και ανυπολόγιστη ηθική βλάβη.
Επειδή οι ανωτέρω πράξεις εκτός από την ηθική τους απαξία εμπίπτουν σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Για τους ανωτέρω λόγους απευθύνομαι στη κοινή γνώμη της Κρήτης, μέσω του κάθε καλόπιστου δημοσιογράφου, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας».

Αναδημοσίευση από τη σελίδα flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου