Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20/7 στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Ανακοίνωση για την απεργία  και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20/7/2011

Το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την Τετάρτη 20/7/2011 με αίτημα την απόσυρση της πρόχειρης και αποσπασματικής πρότασης του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΝοσοκομείουΑγ. Νικολάου στις 10 π.μ.
Ακολουθεί το κείμενο της ΠΟΕΔΗΝ για την προκήρυξη της απεργίας.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αφού μελέτησε τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας για την αναδιάρθρωση και συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας – Πρόνοιας έχει να κάνει τις εξής επισημάνσεις:
Διαπνέεται από λογιστική λογική και αντίληψη με βασικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού
Αγνοεί προκλητικά τις ανάγκες της κοινωνίας για επαρκείς υποδομές για γρήγορη και ακώλυτη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας
Τα στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούνται είναι ανακριβή και οδηγούν σε νέες στρεβλώσεις αντί να επιλύουν τις υπάρχουσες
Δημιουργεί μονάδες μαμούθ που επιστημονικά έχει αποδειχτεί ότι είναι δύσκολο να διοικηθούν και να είναι αποτελεσματικές
Ο στόχος για μείωση κλινών και κλινικών χωρίς προϋποθέσεις θα οδηγήσει σε νέα εμπόδια στην πρόσβαση των υπηρεσιών. Οι 33.000 χιλιάδες κλίνες αντιστοιχούν σε 3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι επαρκής ακόμη και με τις ιδιομορφίες της χώρας μας (νησιωτικές περιοχές – ορεινοί όγκοι).
Η απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αυτοτελών ΤΕΠ, οι ελλείψεις σε βιοιατρική τεχνολογία, σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαστηριακό τομέα, επαρκή αριθμό χειρουργικών τραπεζιών και κρεβατιών ΜΕΘ είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην αύξηση του μέσου όρου νοσηλείας. Το κριτήριο της πληρότητας εν πολλοίς είναι αλληλένδετο με τις παραπάνω προϋποθέσεις και δεν μπορεί να είναι μοναδικό.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας κάτω από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις επιταγές της Τρόικα βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Πριν διορθώσει όλες τις στρεβλώσεις και κακοδαιμονίες του ΕΣΥ που θα είχαν ως φυσικό επακόλουθο και τον εξορθολογισμό του, προχωρά μηχανικά σε περικοπές που θα υποβαθμίσουν περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα οξύνουν περισσότερο τις ανισότητες στην πρόσβαση (οικονομικές, γεωγραφικές κα) θα αυξήσουν τις λίστες αναμονής και θα στείλουν τον πολίτη παρά την ανέχεια λόγω κρίσης στον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. χωρίς να αρνείται την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναδιάταξης του ΕΣΥ, διαφωνεί με τα συγκεκριμένα μέτρα που το υποβαθμίζουν και το απαξιώνουν. Το ήδη λιγοστό κουρασμένο και κακοπληρωμένο προσωπικό του ΕΣΥ δεν μπορεί να υποβληθεί σε περαιτέρω θυσίες και περιπέτειες. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν μπορούν να υποκατασταθούν από την διαρκή κινητικότητα εργαζομένων μεταξύ των διασυνδεόμενων μονάδων.
Την Τετάρτη 20/7 η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας με συγκέντρωση στις 12 μπροστά στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το πρόχειρο και αποσπασματικό σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων, να ικανοποιήσει πρώτα τις αναγκαίες προϋποθέσεις που θέτουμε και που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα ΕΣΥ, Σύγχρονο, Ποιοτικό, Αποτελεσματικό και Βιώσιμο.

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καλεί του εργαζομένους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20/7 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου στις 10 π.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου