Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Συνάντηση με τη βουλευτή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ Αικ. Σπυριδάκη


Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου συνάντηση του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ Γ. Μανουσάκη και του προέδρου του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Λασιθίου Κ. Καραταράκη με τη βουλευτή Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κα. Αικατερίνη Σπυριδάκη η οποία συνοδευόταν από τη Γραμματέα της δημοτικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Αγ. Νικολάου Αθ. Παυλάκη.

Από την πλευρά του προέδρου του  συλλόγου τέθηκαν τα θέματα της υποστελέχωσης του ΓΝΑΝ, των χαμηλών αμοιβών των υγειονομικών που σε συνδυασμό με τις κακές συνθήκες εργασίας οδηγούν στο να μη βρίσκονται υποψήφιοι γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες για να εργαστούν στο νοσοκομείο, το ζήτημα του κομματισμού και της αναξιοκρατίας στο δημόσιο και το γεγονός ότι έχει περισσότερα από δέκα χρόνια να γίνει επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών με κρίσεις από υπηρεσιακά συμβούλια, η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων,  καθώς επίσης και το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η βουλευτής Λασιθίου  άκουσε με προσοχή  τις τοποθετήσεις  και τα θέματα που τέθηκαν, ανέφερε ότι ήδη ετοιμάζεται κοινοβουλευτική αναφορά για το θέμα των απλήρωτων πρόσθετων αμοιβών και της ανάγκης αναπροσαρμογής του σχετικού κονδυλίου και ανέφερε  ότι τα θέματα δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικά και θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου