Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Επιστολή με διαμαρτυρία σχετικά με την επιλεκτική απόρριψη του αιτήματος παράτασης της θητείας του διευθ. οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ

 


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, προς την αναπληρώτρια υπουργό υγείας κ. Γκάγκα επιστολή με διαμαρτυρία σχετικά με την επιλεκτική απόρριψη του αιτήματος παράτασης της θητείας του διευθυντή οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ.  Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:                      

Κύριε Υπουργέ, κυρία Υπουργέ,

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας σχετικά με την επιλεκτική απόρριψη από την πλευρά σας του αιτήματος παράτασης της θητείας του διευθυντή οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ, που έχει σαν αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου να βρίσκεται πλέον χωρίς  οφθαλμίατρο για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού η μοναδική οφθαλμίατρος που απομένει, απουσιάζει λόγω αδειών για μητρότητα.  Την ίδια στιγμή μάλιστα αντίστοιχες αιτήσεις παράτασης θητείας οφθαλμιάτρων σε άλλους φορείς υγείας της χώρας και  της Κρήτης     έγιναν δεκτές.     

 Τα αρνητικά αποτελέσματα της απόφασης σας να απορρίψετε το  αίτημα    παράτασης της θητείας του διευθυντή Οφθαλμιάτρου του ΓΝΑΝ, τα υφίστανται πλέον οι ασθενείς και οι πολίτες του Αγίου Νικολάου και του νομού Λασιθίου, αφού το Νοσοκομείο δεν διαθέτει πλέον οφθαλμίατρο ώστε να εξετάζονται οι ασθενείς, ενώ δημιουργούνται προβλήματα   και με την έκδοση σχετικών ιατρικών βεβαιώσεων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι πολίτες να πρέπει πλέον να καταφεύγουν στις δομές υγείας του Ηρακλείου.

Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας και ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας.

Εκ του ΔΣ                                                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου