Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία για τη συνεχή αποδυνάμωση του ΓΝΑΝ με μετακινήσεις προσωπικού προς άλλους φορείς



 Tο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ εκφράζει τη διαμαρτυρία  του για τη συνεχή αποδυνάμωση του ΓΝΑΝ με μετακινήσεις προσωπικού προς άλλους φορείς.  Με απόφαση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Παπαβασιλείου που κοινοποιήθηκε στο ΓΝΑΝ την Παρασκευή 10/2/23 μετακινούνται στη διοίκηση της ΥΠΕ δύο μόνιμοι υπάλληλοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με πρόσχημα τη στελέχωση νέας διεύθυνση της ΥΠΕ, παρά το από πριν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είχε εκφράσει γραπτώς τη διαφωνία της, ενώ το ίδιο είχαμε κάνει και εμείς ως σύλλογος εργαζομένων.

Καθόσον γνωρίζουμε από  όσα έχουν ειπωθεί κατά τις συναντήσεις μας με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες της 7ης ΥΠΕ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας η διοίκηση της ΥΠΕ ενισχύθηκε γενναία με διοικητικό επικουρικό προσωπικό.

 Παρόλα αυτά ο διοικητής κ. Παπαβασιλείου επέλεξε   να στελεχώσει τη νέα διεύθυνση, όχι με μόνιμους η συμβασιούχους υπαλλήλους της ΔΥΠΕ, όχι με προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού, αλλά με υφαρπαγή μόνιμου  προσωπικού από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και άλλα νοσοκομεία, και μάλιστα προεκλογικά. 

Και όπως φαίνεται, οι μετακινήσεις έγιναν χωρίς  αντικειμενικά κριτήρια, αφού δεν δημοσιοποιήθηκε καμία  μοριοδότηση προσόντων, ούτε πίνακες αξιολόγησης υποψηφιοτήτων για μετακίνηση, αλλά με  την αόριστη αναφορά “η επιλογή των υπάλληλων γίνεται από σχετική αξιολόγηση της αίτησης τους” κάτι που παραπέμπει αυτόματα τη σκέψη σε προεκλογικές εξυπηρετήσεις ημετέρων.

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στις 38 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού υπηρετούν μόνο 23 μόνιμοι υπάλληλοι. Επίσης στο σύνολο των οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων το ποσοστό κάλυψης σε μόνιμο προσωπικό είναι μόλις στο 53%,  ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κάλυψης σε όλη τη χώρα.

Παρόλα αυτά,  το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου συνεχώς αποδυναμώνεται με μετακινήσεις προσωπικού προς άλλους φορείς με αποφάσεις της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ., αφού για τους διοικούντες  προφανώς η εξυπηρέτηση ημετέρων υπερτερεί από τις  υπηρεσιακές ανάγκες, που σε άλλες περιπτώσεις επικαλούνται. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν μετακινηθεί σε άλλους φορείς 10 εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ, ενώ οι μετακινήσεις προς το ΓΝΑΝ είναι μόλις 3. Αυτό το αρνητικό ισοζύγιο επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του νοσοκομείου σε όλες τις υπηρεσίες του.

Αυτό που έχουμε ζητήσει και συνεχίζουμε να ζητούμε, είναι να καταργηθούν  οι μετακινήσεις προσωπικού χωρίς κριτήρια και αντικαταστάσεις, και να θεσμοθετηθεί ένα αντικειμενικό και διαφανές σύστημα μετατάξεων   με μοριοδότηση,  διαφάνεια  και με  ταυτόχρονη  αντικατάσταση των απωλειών από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου