Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: ενημέρωση σχετικά με τη διεκδίκηση για το επίδομα θέσης των προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων

ΑΘΗΝΑ 2/5/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 247

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Συνάδελφοι,
Με το ν. 4354/2015 άρθρο 16, παράγραφος γ’ το επίδομα Προϊσταμένων Τμημάτων Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων, διαμορφώθηκε σε 250 ευρώ εν’ αντιθέσει των λοιπών Προϊσταμένων Τμημάτων που καθορίσθηκε 290 ευρώ με το άρθρο 16 παρ. α3 του ίδιου Νόμου.

Μάλιστα στα 250 ευρώ ανήλθε με μεγάλους αγώνες της ΠΟΕΔΗΝ, καθότι η αρχική πρόθεση της Κυβέρνησης όπως ανατυπώθηκε στο σχέδιο Νόμου, ήταν να διαμορφωθεί στα 150 ευρώ. Μετά την ψήφιση του Νόμου και την έκδοση των εγκυκλίων η ΠΟΕΔΗΝ προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας.  Η εκδίκαση εκκρεμεί.

 Όμως εκδικάσθηκε η προσφυγή που κατέθεσαν Προϊστάμενοι συνάδελφοι του  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ για την ίδια υπόθεση και η απόφαση είναι θετική.

Ζητήσαμε από τον Υπουργό Υγείας την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος από την ψήφιση του Νόμου 4354/2015 με Νομοθετική ρύθμιση. Το ίδιο θα πράξουμε αύριο Πέμπτη 3/5/2018 στον Αν. Υπουργό Οικονομικών στη Κινητοποίηση και  τη συγκέντρωση που έχουμε 12.30μ.μ.

Εάν χρειασθεί θα οργανώσουμε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Με ενότητα θα αγωνισθούμε με όλους τους φορείς, τους Νοσηλευτές, για την αναδρομική Νομοθέτηση του Επιδόματος στα 290 ευρώ.

Αν είναι δυνατόν να υπάρχει άνιση μεταχείριση για τους Προϊσταμένους Τμημάτων της πιο νευραλγικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου