Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης ΑΡΜΑ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών


ΑΡΜΑ Π.Γ.Ν.Π. ΠΑΤΡΑΣ 
                           4-5-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η προαγωγή της δημοκρατίας, η υπεράσπιση της δικαιοσύνης, η διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών, η αξιοκρατία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, συνιστούν τους βασικούς λόγους της λειτουργίας μας ως παράταξη.

Κοντεύουν ήδη δυο χρόνια, από την πρώτη μας καταγγελία ενάντια στις αυθαιρεσίες του Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με «εξωθεσμικούς μηχανισμούς εξουσίας» «διοικούν» το Νοσοκομείο από την έναρξη της λειτουργίας του, συνεργαζόμενοι με όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις.

Ο Διοικητής χωρίς δισταγμό και χωρίς αιδώ απέναντι στις αρχές της κυβέρνησης της Αριστεράς, που τον τίμησε με τον διορισμό του, συνεργάστηκε απροκάλυπτα με αυτούς τους μηχανισμούς, αμέσως με την άφιξή του στο Νοσοκομείο.

Σε συνεργασία μαζί τους, συνεχίζει καθημερινά να αυθαιρετεί, καταλύοντας κάθε έννοια δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, δημοκρατίας και διαφάνειας καταπατώντας νόμους και κανονισμούς.
Χρησιμοποιεί ως «όμηρους» τους εργαζόμενους της καθαριότητας και τους εξαναγκάζει να πλέκουν εγκώμια για το άτομό του. Φέρεται ως ‘εγγυητής’ της συνέχισης της εργασίας τους, που διασφαλίζει μόνο η παρουσία του και όχι η κυβέρνηση που τους απάλλαξε από τους εργολάβους καθαριότητας. Τους χρησιμοποιεί επίσης εγγράφοντας τους παράνομα στους εκλογικούς καταλόγους, για τις εκλογές εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, διακινδυνεύοντας την εγκυρότητα των εκλογών, αποσκοπώντας στην υποστήριξη φιλικής προς αυτόν υποψηφιότητας.
Συνεχίζει καθημερινά τον εκφοβισμό στελεχών και εργαζομένων και προβαίνει σε μετακινήσεις προσωπικού και σε αλλαγές στελεχών σε θέσεις ευθύνης χωρίς διαφανείς θεσμικές και δημοκρατικές διαδικασίες.
Δυσχεραίνει καθημερινά τη λειτουργία των υπηρεσιών σπέρνοντας τη διχόνοια μεταξύ των υπηρεσιών, κατηγορώντας την μια υπηρεσία στην άλλη, αλλά και μεταξύ των στελεχών της ίδιας ή διαφορετικών Υπηρεσιών.
Ακυρώνει και παρακάμπτει στελέχη όταν δεν υποστηρίζουν τις αυθαιρεσίες του αλλά και χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, έτσι γιατί απλά δεν του αρέσουν ή δεν αρέσουν στον μηχανισμό που τον στηρίζει.
Καταγγέλλουμε, για μια ακόμη φορά τις απροκάλυπτα αυθαίρετες πράξεις του Διοικητή, που δυναμιτίζουν καθημερινά, τη νομιμότητα, τη δικαιοσύνη, τη συνεργασία και μας γυρνάνε πίσω σε άλλες εποχές. Σας καλούμε να αντισταθούμε δυναμικά, για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους ενέργειες.  

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί κάθε μέρα που περνά κινδυνεύουν ανεπανόρθωτα οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς και εκτίθεται η Πολιτική Ηγεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου