Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 27/4/2018

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 27/4/2018, στα θέματα των Νοσοκομείων Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης και Αγ. Νικολάου, τα οποία είχαν τυπικό χαρακτήρα,  συμφώνησα με τις εισηγήσεις.
.
Εκτός ημερησίας συζήτησης κατέθεσα στο ΔΣ τα παρακάτω σχετικά με την κάλυψη των εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής το ΓΝΑΝ για το μήνα ΜάΙο:

Στην ορθοπεδική κλινική του ΓΝΑΝ εργάζονται 2 μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί, ένας επικουρικός με τριετή θητεία και μέχρι τον Απρίλιο ήταν μετακινημένος ένας ειδικευμένος ιατρός από το Νοσοκομείο Σητείαςκαι  δεν υπηρετεί κανένας εδικευόμενος. Οι οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών της κλινικής είναι 3.

 Ο ένας εκ των δύο μόνιμων ιατρών λόγω σοβαρής ασθένειας έλαβε αναρρωτική άδεια για το μήνα Απρίλιο, η οποία επεκτάθηκε για ένα ακόμη μήνα, δηλαδή και για όλο το Μάϊο. Για το λόγο αυτό το μήνα Απρίλιο έμειναν 9 εφημερίες κενές στο ΓΝΑΝ, χωρίς εφημερία ορθοπεδικής κλινικής, κάτι που δημιούργησε πολλά προβλήματα, τόσο στα ΤΕΠ, όσο και στη λειτουργία της κλινικής, και κυρίως δημιούργησε μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής.

Η ορθοπεδική κλινική είναι μία σημαντική κλινική του ΓΝΑΝ με αξιοσημείωτο κλινικό και χειρουργικό έργο. Από την αρχή του έτους, σε 117 ημέρες, έχουν νοσηλευτεί στην ορθοπεδική κλινική του ΓΝΑΝ 198 περιστατικά, ενώ  την εαρινή και θερινή περίοδο γίνεται μεγάλη αύξηση των περιστατικών λόγω του πολλαπλασιασμού του πληθυσμού της περιοχής και της αύξησης των ατυχημάτων (τροχαίων και άλλων).

Εκ των πραγμάτων είναι απαραίτητη η εφημερία της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ όλες τις ημέρες κάθε μήνα, και η στελέχωση της με τουλάχιστον 4 ειδικευμένους ιατρούς.

Γι΄ αυτό προτείνεται:

·        -Παράταση της μετακίνησης του ειδικευμένου ορθοπεδικού ιατρού από το Νοσοκομείο Σητείας για άλλους 3 μήνες (Μάϊο, Ιούνιο, Ιούλιο).

·       -Κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ από ειδικευμένο ορθοπεδικό ιατρό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος και το επιτρέπει το πρόγραμμα εφημεριών της ορθ. Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

·      - Επανυποβολή στο Υπουργείο Υγείας του αιτήματος για μετατροπή θέσης στον οργανισμό του ΓΝΑΝ από βιοπαθολογίας σε ορθοπεδικής, με επιχειρηματολογία που να τεκμηριώνει ότι η ορθοπεδική κλινική του ΓΝΑΝ δεν μπορεί να λειτουργήσει με 3 οργανικές θέσεις.

Γιώργος Μανουσάκης, μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπος των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου