Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Επιστολή για τη συνέχιση της προβληματικής λειτουργίας ανελκυστήρων

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:     1018                                                                17/5/2018

Προς: -Διοικήτρια διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου κα. Μ.             
                                                                                        Σπινθούρη

Κοινοποίηση: -Διοικήτρια  ΔΥΠΕ Κρήτης κα Μαυρομμάτη
- Εργαζόμενους/ες του ΓΝΑΝ

Θέμα:  Συνέχιση προβληματικής λειτουργίας ανελκυστήρων

Επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε επισημάνει την απαράδεκτη και προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου τους. Πολλές φορές κάποιοι από τους ανελκυστήρες  τίθενται εκτός λειτουργίας.

Αυτή την περίοδο δεν λειτουργεί ο μικρός ανελκυστήρας προσωπικού στην παλιά πτέρυγα, ενώ στη νέα πτέρυγα δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας προσώπων και ο ανελκυστήρας ακαθάρτων με αποτέλεσμα τα απορρίμματα και ο ακάθαρτος ιματισμός να μεταφέρονται από ανελκυστήρες που μεταφέρουν ασθενείς, επισκέπτες και εργαζόμενους.

Επίσης ο ένας από τους δύο ανελκυστήρες φορείων της παλιάς πτέρυγας δεν  μπορεί να κάνει στάση στον 3ο όροφο γιατί είναι χαλασμένη η πόρτα.  Αυτό δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα και επηρεάζει και τη λειτουργία και του άλλου ανελκυστήρα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι τραυματιοφορείς όταν θέλουν να μεταφέρουν ασθενή από τον τρίτο όροφο , να κατεβαίνουν με τα πόδια στο 2ο ή στον 1ο όροφο να πατούν το κουμπί κλήσης για να μετακινείται ο ανελκυστήρας με τη χαλασμένη πόρτα, για να μπορεί να πάει ο άλλος ανελκυστήρας στον τρίτο. 

Ακόμη, ο ένας  ανελκυστήρας φορείων της Β πτέρυγας του Νοσοκομείου (νέο κτήριο) όταν φτάνει στο δεύτερο όροφο πολλές φορές δεν σταματά στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα του ορόφου, αλλά ψηλότερα με αποτέλεσμα να δημιουργείται σκαλοπάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο να το περάσει κλίνη ή φορείο  με ασθενή. 

Επίσης δυσλειτουργία υπάρχει και στις πόρτες όλων των ανελκυστήρων του παλαιού κτηρίου, ενώ δεν υπάρχει και η απαιτούμενη άδεια – πιστοποίηση λειτουργίας.

Αυτή η κατάσταση με την προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους τραυματιοφορείς που καθημερινά μεταφέρουν με τους ανελκυστήρες δεκάδες ασθενείς με φορεία και αμαξίδια.  
Παράλληλα δημιουργείται μεγάλη δυσκολία για το  εργατικό προσωπικό που μεταφέρει καθημερινά δεκάδες φορτία με υλικά και φάρμακα από τις αποθήκες και το φαρμακείο που βρίσκονται στο υπόγειο προς τις κλινικές που βρίσκονται στους ορόφους.
Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος      η αν. Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης      Αλ. Παρασκευάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου