Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Επιστολή σχετικά με τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ για το μήνα Μάϊο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου
Κνωσσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμός Πρωτ.:     1005                                                            2/5/2018                                                                 

Προς: -Διοικήτρια διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κα. Μ. Σπινθούρη
           - Μέλη ΔΣ διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου
         
Θέμα:  Σχετικά με τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ για το μήνα Μάϊο

Ως γνωστόν το μήνα Απρίλιο έμειναν  8 ημέρες χωρίς εφημερεύοντα ορθοπεδικό στο πρόγραμμα εφημεριών του ΓΝΑΝ, λόγω ασθένειας ενός εκ των ειδικευμένων ιατρών της κλινικής. Αναμένεται ότι το ίδιο θα συμβεί και στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής και για το μήνα Μάιο. 

Η ορθοπεδική κλινική τις ημέρες χωρίς εφημερία νοσηλεύει ασθενείς χωρίς να εφημερεύει ορθοπεδικός ιατρός. 
Επίσης μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στα ιατρεία επειγόντων του Νοσοκομείου, αφού λόγω της θερινής περιόδου, προσέρχονται πολλά ορθοπεδικά περιστατικά χωρίς να εφημερεύει, με αποτέλεσμα να έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση οι ιατροί και οι νοσηλευτές των ΤΕΠ που είναι αναγκασμένοι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών να κατευθύνουν ή να παραπέμπουν τους ασθενείς στα Νοσοκομεία όπου εφημερεύει ορθοπεδικός, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ή στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Κατανοείτε ότι αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει στο κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου, που διαθέτει αξονικό τομογράφο, ΜΕΘ, Αιμοδοσία κτλπ.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να φροντίσετε να καλυφθούν τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του  ΓΝΑΝ  για το μήνα Μάιο.
Επίσης ζητούμε να επανυποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας το αίτημα για τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του ΓΝΑΝ με τροποποίηση θέσης ώστε να δημιουργηθεί ξανά 4η θέση ειδικευμένου ιατρού στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου, αφού η πλήρης λειτουργία και εφημέρευση της κλινικής δεν μπορεί να διασφαλιστεί με 3 οργανικές θέσεις.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος      η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης      Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου