Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση σχετικά με την συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Η  συγκέντρωση της Πέμπτης 19/4/2018  στην Πλατεία Αγίου Νικολάου  έδωσε ένα σαφές μήνυμα στήριξης του ΓΝΑΝ από τους πολίτες του Μεραμπέλλου και έκανε ξεκάθαρη την απαίτηση όλων να στηριχθεί το Νοσοκομείο με ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους ώστε να πετύχει στο ρόλο του ως Κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου.
Η συγκέντρωση ήταν μεγάλη και η συμμετοχή του κόσμου ικανοποιητική. 
Μπορεί η συγκέντρωση να ήταν μικρότερη από αυτή του 2014, όμως ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων τριών ετών στον Άγιο Νικόλαο, εμφανώς μεγαλύτερη από αυτήν για το ασφαλιστικό το 2016 και από αυτή για το δημοψήφισμα το 2015.
 Η  συμμετοχή του κόσμου σε μια χρονική περίοδο γενικότερης απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια για τις καλύτερες δυνατές παροχές δημόσιας υγείας από το κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου. 

Ευχαριστούμε το Δήμο Αγίου Νικολάου, το δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο  και τις δημοτικές παρατάξεις που αποδέχθηκαν την πρόταση μας και στήριξαν ουσιαστικά τη συγκέντρωση. 
Ευχαριστούμε το σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο  που με την παρουσία του και το λόγο του  έδωσε  ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. 
Ευχαριστούμε όλες τις διοικήσεις   των κοινωνικών, παραγωγικών, επιστημονικών και  συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής που εξέδωσαν ψηφίσματα στήριξης της συγκέντρωσης και συμμετείχαν στη συγκέντρωση είτε με απλή φυσική παρουσία, είτε ως ομιλητές. 
Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα. Π. Πετράκη, τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Μανόλη Κλώντζα και κα, Μαρία Βάρδα, τους δημοτικούς συμβούλους και ιατρούς του ΓΝΑΝ Νίκο Μουδατσάκη και Γιάννη Ανδριώτη, το ΔΣ του νεοσύστατου συλλόγου φίλων ΓΝΑΝ και τον πρόεδρο του κ. Δ, Μετοχιανάκη, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, που έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα θέματα του Νοσοκομείου και στήριξαν τη συγκέντρωση.

Ευχαριστούμε την τοπική εφημερίδα Ανατολή, την οικογένεια Κοζύρη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που προέβαλε τη σημασία της συγκέντρωσης ενώ δημοσίευσε αφιλοκερδώς την αφίσα της εκδήλωσης όλη την εβδομάδα, και μετέδωσε  σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου τη συγκέντρωση.
Ευχαριστούμε την κυρία Όλγα Δρακάκη, τον κύριο Χρήστο Ευαγγελινάκη και το Ρ/Σ ΛΑΤΩ FM που δημιούργησαν εθελοντικά το ραδιοφωνικό σποτ για τη συγκέντρωση το οποίο παίχτηκε για αρκετές ημέρες αφιλοκερδώς από το ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΤΩ FM.
Ευχαριστούμε τον κ. Θάνο Κορομπύλια, την εκπομπή “Πάμε Αέρα” και την ιστοσελίδα fonien.gr που στήριξαν την προβολή της εκδήλωσης, και τη μετέδωσαν σε απευθείας μετάδοσης μέσω διαδικτύου από το fonien.gr.
Ευχαριστούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΡΗΤΗ TV  και ΤV CRETA και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Κρήτη, Ηράκλειο 9.84, ΛΑΤΩ FM, ΣΚΑΙ Κρήτης, ΕΡΑ Ηρακλειου, Ράδιο Λασίθι και Ηχώ fm  που παραχώρησαν χρόνο στις  δημοσιογραφικές εκπομπές τους για την προβολή της συγκέντρωσης.
\
Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας  που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλη την εβδομάδα  για να πετύχει η συγκέντρωση ενώ ταυτόχρονα είχαν και τις βάρδιες στο Νοσοκομείο.
 Ένα από τα πιο θετικά μηνύματα της  κινητοποίησης είναι  το ότι εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους και διαφορετικές κατηγορίες και επαγγέλματα, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δημοτικές παρατάξεις, βρεθήκαμε δίπλα και αγωνιστήκαμε ενωμένοι για να απαιτήσουμε την ενίσχυση του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδοτήσεις.
Αυτό φάνηκε τόσο στην περίοδο προετοιμασίας της συγκέντρωσης, όσο και στην ίδια τη συγκέντρωση όπου η παρουσία όλων των κατηγοριών και των τμημάτων εργαζομένων του ΓΝΑΝ ήταν σημαντική.
Αυτό το γεγονός είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον και πρέπει να έχει συνέχεια.
Η συμμετοχή εργαζόμενων και πολιτών στον αγώνα για ποιοτική δημόσια δωρεάν υγεία  είναι η πιο σημαντική εγγύηση για το ότι το Νοσοκομείο μας μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί, να στελεχωθεί σωστά και να παίξει με επιτυχία το ρόλο του ως Κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου