Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση σχετικά με το ατύχημα κατά τη διάρκεια διακομιδής από το ΓΝΑΝ προς Νοσοκομείο του Ηρακλείου


To ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στις δύο ιατρούς του Νοσοκομείου που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διακομιδή νεογνών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο την Τετάρτη 18/4/18. 

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ατυχές γεγονός που οδήγησε τη μία ιατρό, αναισθησιολόγο του νοσοκομείου  στη ΜΕΘ του Βενιζελείου με σοβαρές κακώσεις στο θώρακα, που προκάλεσαν πνευμοθώρακα, κατάσταση απειλητική για τη ζωή της συναδέλφου.

Αυτό το εργατικό ατύχημα είναι  πραγματικά ακόμη μια ζωντανή απόδειξη της αυτοθυσίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ που σε αντίξοες θυσίες  μπαίνουν ακόμα και σε κίνδυνο της ζωής τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο κάλυψης και αποζημίωσης των θυμάτων σε τέτοιες καταστάσεις όπως επίσης και για τις συγκεκριμένες συναδέλφους.

Το συγκεκριμένο ατύχημα δείχνει ακόμη πόσο επικίνδυνες είναι οι συνεχείς διακομιδές περιστατικών από τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, διακομιδές που μπορούν να περιοριστούν σημαντικά και να συρρικνωθούν με την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και την πλήρη λειτουργία του ώστε να μπορεί να παίζει ολοκληρωμένα το ρόλο του δευτεροβάθμιου κεντρικού Νοσοκομείου στο νομό Λασιθίου.

 ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου