Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Στήριξη στη Συγκέντρωση για το ΓΝΑΝ Στάση Εργασίας την Πέμπτη 19/04/2018 12.00 – 15.00


Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Στήριξη στη Συγκέντρωση για το ΓΝΑΝ
Στάση Εργασίας την Πέμπτη 19/04/2018 12.00 – 15.00

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ, καλεί όλους τους Κοινωνικούς και Επιστημονικούς φορείς, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα και όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν μαζικά μέρος στην διαδήλωση για την ενίσχυση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την Πέμπτη 19/04/2018 στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 12:00.

Οι κινητοποιήσεις των συμπολιτών μας για την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στο πρόσφατο παρελθόν έφεραν αποτελέσματα.

Παλεύουμε για να αλλάξουμε τη φθίνουσα πορεία στην παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας στο τόπο μας.

Την τελευταία Μνημονιακή Οκταετία Παιδεία και Υγεία υποχρηματοδοτούνται και υποβαθμίζονται συνεχώς.

Στόχος η δυσφήμιση τους για να μπορέσουν εύκολα να πωληθούν – χαριστούν στους ιδιώτες. Για αυτό το θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας τους αλλάζει σταδιακά και διαρκώς ώστε, εκτός του γεγονότος ότι αναγκάζεται συνεχώς ο πολίτης να βάζει όλο και πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για να καλύψει τις  ανάγκες του οδηγούνται στην κατάρρευση.

Οι φόροι και οι εισφορές συνεχώς αυξάνονται και οι παροχές μειώνονται. Έτσι πληρώνουμε πολλαπλά για αυτά που έχουμε ήδη ακριβοπληρώσει.

Το αίτημα για Δημόσια, Δωρεάν, Ποιοτική Υγεία και Παιδεία, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, έχει αποχωρήσει το ένα τρίτο του προσωπικού του, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μπλοκαρίσματος προσλήψεων, έχοντας γίνει πρωταθλητής στην υποστελέχωση.

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου παραμένει αξιόμαχο, λόγω της υπερπροσπάθειας (με πολλές προσωπικές θυσίες) και του φιλότιμου του προσωπικού του. Αυτό οδηγεί  σε εργασιακή εξάντληση και οι ανθρώπινες αντοχές περιορίζονται. Σήμερα οι υπηρεσίες του νοσοκομείου που έχουν παραμείνει δωρεάν είναι μονόδρομος για τους περισσότερους συμπολίτες μας. Επίσης το νοσοκομείο αποτελεί τον φορέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς στον Άγιο Νικόλαο τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες δημόσιες δομές υγείας. Το καλοκαίρι που η πόλη σχεδόν τριπλασιάζει το πληθυσμό της, λόγω τουρισμού, οι ανάγκες  πολλαπλασιάζονται.

Η υποχρηματοδότηση προκαλεί τις παρακάτω παράλογες καταστάσεις:

 -    Ο υπάρχων εξοπλισμός δεν μπορεί να αξιοποιηθεί λόγω ελλείψεων προσωπικού και τμήματα των δραστηριοτήτων του υλοποιούνται από ιδιώτες (συχνά με χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών και υψηλότερο κόστος) ενώ παλιότερα τις κάλυπταν οι εργαζόμενοι.

-     Δεν μπορεί να αγοραστεί καινούριος κρίσιμος εξοπλισμός σε τομείς που υπάρχει επαρκές προσωπικό.

-     Δεν γίνονται συντηρήσεις – εκσυγχρονισμός στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, στα συστήματα πυρασφάλειας και κλιματισμού.

Τα παραπάνω είναι υπεραρκετά για να διαμαρτυρηθούμε άμεσα και με ένταση, ανάλογη με αυτήν του προβλήματος. Η αδράνεια και η αδιαφορία εκλαμβάνεται σαν συναίνεση και αποδοχή σε όσα μας κάνουν. Για αυτό η μαζική μας συμμετοχή την Πέμπτη  κρίνεται αναγκαία και καθοριστική.

Φυσικά τα παραπάνω προβλήματα δεν αφορούν μόνο το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αλλά εκτείνονται σε όλα τα Νοσοκομεία του Νομού τα οποία ως Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ υποστηρίζουμε χωρίς διακρίσεις.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 19/04/2018 στις 12.00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου και συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση.



             για το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

            Καλιμάντζαλης Βασίλειος        Μπελούκας Γεώργιος

                         Πρόεδρος                              Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου