Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Νέος πίνακας με ενδιαφέροντα στοιχεία για την εξέλιξη του αριθμού του μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Ιανουάριος
2012
Ιανουάριος
2015
Oκτώβριος
2017
Ιατροί
(ειδικευμένοι)
57
44
52
Νοσηλευτικό προσωπικό
177
138
130
Διοικητικό προσωπικό
78
34
31
Επιστημονικό μη ιατρικό προσωπικό
11
3
5
Τεχνικό
Προσωπικό
24
13
10
Παραιατρικό προσωπικό
28
24
26
ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
375
256
254

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την εξέλιξη του αριθμού του μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου περιέχει ο παραπάνω πίνακας με στοιχεία που έχουν αντληθεί από την πλατφόρμα bi forms και το πρώην ESYNET.

Όπως φαίνεται, από τον πίνακα, ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχει μειωθεί κατά 2  σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 που ανέλαβε για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ (254 από 256) Βεβαίως με τις προσλήψεις που έγιναν σταμάτησε ο ρυθμός μείωσης του μόνιμου  προσωπικού που τα προηγούμενα 3 χρόνια είχε μειώσει το μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου κατά το 1/3. Από την άλλη όμως δεν ήρθε η  αύξηση μόνιμου  προσωπικού που συνεχώς διαφημίζεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και από τους κατά τόπους εκπροσώπους της. και  η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες συνεχίζει να υφίσταται ως τεράστιο πρόβλημα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες μόνιμες θέσεις που είναι υπό προκήρυξη, όμως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν να εργάζονται υπάλληλοι σε αυτές τις θέσεις, θα έχει υπάρξει κάποιος αριθμός συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και μετατάξεων, όπως επίσης είναι σε εκκρεμότητα το αν θα φύγουν με νομοθετική ρύθμιση προς  υπηρεσίες του τόπου καταγωγής τους οι εναπομείναντες διορισθέντες διοικητικοί υπάλληλοι από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998.

Ο πίνακας αφορά στον αριθμό υπηρετούντων υπαλλήλων μόνιμου προσωπικού. 

Στο ΓΝΑΝ υπηρετούν αυτή τη στιγμή και 6 επικουρικοί ιατροί και 11 επικουρικοί υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες (5 στη νοσηλευτική, 1 στην τεχνική, 1 στο παραιατρικό προσωπικό και 4 στη διοικητική) που οι συμβάσεις λήγουν 31/12/2018, είναι όμως σε εκκρεμότητα η έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής τους από το ελεγχτικό συνέδριο.
. Επίσης εργάζονται και 10 υπάλληλοι με 12μηνες συμβάσεις του ΟΑΕΔ που επίσης οι συμβάσεις τους λήγουν μέσα στο 2017 ή στις αρχές του 2018 και η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα τους δώσει παράταση κατά ένα έτος. Αναμένουμε επίσης στις επόμενες ημέρες άλλους 11 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, χωρίς να γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς θα παρουσιαστούν τελικά και θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι στο ΓΝΑΝ έχουν προσληφθεί φέτος και 25 εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα, στη σίτηση και στη φύλαξη, που πριν ήταν εργολαβικό προσωπικό.

. Τον Ιανουάριο του 2015 υπηρετούσαν 5 επικουρικοί ιατροί και 4 υπάλληλοι από το υπόλοιπο προσωπικό.
Τα παραπάνω δείχνουν ότι έχει γίνει κάποια αύξηση του  μη μόνιμου προσωπικού (κατά 18 συμβασιούχους εργαζόμενους ), αυτή όμως η αύξηση είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις ελλείψεις και τις ανάγκες, είναι δε παροδική, 

Είναι εμφανές ότι οι κάποιες προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου απέτρεψαν την πλήρη κατάρρευση του αφού σταμάτησε η συνεχή μείωση του  αριθμού του προσωπικού, δεν έχει όμως προκύψει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων και δεν έχει αντιμετωπιστεί  το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που επηρεάζει το Νοσοκομείο σε όλες τις υπηρεσίες και στις δραστηριότητες του.

Γι΄αυτό απαιτείται να υπάρξει διεκδίκηση μεγάλου αριθμού νέων μόνιμων προσλήψεων για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολαου, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής και του νομού Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου