Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση για τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Συνάδελφοι, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις που έχουμε ως σύλλογος, για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας υπάρχουν οι παρακάτω εξελίξεις:

 Για τους επικουρικούς
Τελικά το ζήτημα των ενταλμάτων των επικουρικών δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση του τμήματος του Ελεγχτικού Συνεδρίου την Τρίτη 5/12/2017 και αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη 12/12/2017. Εφόσον είναι θετική η απόφαση, αφού καθαρογραφεί, θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να ξεκινήσει η πληρωμή και ελπίζουμε να γίνει πριν το τέλος του μήνα.

Για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ
Στην πρόσφατη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων κατά ένα έτος με υποουργική απόφαση, την οποία περιμένουμε μέχρι τέλος του μήνα.

Για τους εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα, στη φύλαξη και στη σίτιση
Στην πρόσφατη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας υποβλήθηκε ξανά το ερώτημα τί θα γίνει μετά τις 31/12/2018 που λήγουν οι συμβάσεις. Από την πλευρά του υπουργείου αναφέρθηκε ότι εγκαταλείπουν τη λύση των κοινωνικών συνεταιρισμών και προσανατολίζονται σε προκήρυξη νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας 24μηνης διάρκειας. Όμως ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε κάτι το ανακοινώσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου