Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση από τα αιρετά μέλη του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου


Επειδή από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου γίνεται καθημερινά έντεχνη προσπάθεια να αποδοθεί όλη η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΝΑΝ  σε μία συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία χορηγήθηκε άδεια άνευ αποδοχών σε έναν εργαζόμενο,οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
  • Όπως μπορεί να δει οποιοσδήποτε στη διαύγεια, το Δ.Σ. με τη συγκεκριμένη   απόφαση για τη χορήγηση της άδειας άνευ αποδοχών ουσιαστικά αποδέχθηκε την ήδη ληφθείσα θετική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Νοσοκομείων ν. Λασιθίου. Η απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο ελήφθη με ψήφους τέσσερις υπέρ -ένα κατά, μειοψήφησε μόνο η διοικήτρια κα. Μ. Σπινθούρη και ψηφίσαμε υπέρ οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας.
  • Ως αιρετοί εκπρόσωποι, πριν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση προσπαθήσαμε με επαφές και συζητήσεις να διερευνήσουμε την άποψη των περισσότερων εργαζόμενων για το θέμα και διαπιστώσαμε ότι οι πιο πολλοί εργαζόμενοι συμφωνούσαν με τη χορήγηση της συγκεκριμένης άδειας άνευ αποδοχών. 
  • Τη στιγμή που  η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις αρκετές για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου και να βελτιωθεί η κατάσταση στα νοσηλευτικά τμήματα, θεωρούμε φιλοκυβερνητικό αποπροσανατολισμό το ότι στοχοποιείται από τη διοίκηση μία και μόνη απόφαση,  που ελήφθη  με κύριο κριτήριο (τουλάχιστον από εμάς) την εξασφάλιση της ήρεμης και της σωστής  λειτουργίας του Νοσοκομείου. Ίδιες αντιδράσεις από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου δεν είδαμε όταν η ΔΥΠΕ και το Υπουργείο υγείας με αποφάσεις τους έκαναν και κάνουν μετατάξεις και μετακινήσεις  προσωπικού από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προς άλλα Νοσοκομεία. παρά τις αρνητικές εισηγήσεις των υπηρεσιακών οργάνων.
  • Από την πλευρά μας ως αιρετοί  προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επισημάνουμε την έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο και ζητούμε την ενίσχυση του. Έχουμε μάλιστα ζητήσει να γίνει από το Δ.Σ. ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Δυστυχώς η διοίκηση του Νοσοκομείου ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτό το σοβαρό αίτημα.

Νίκος Μουδατσάκης, μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων . Λασθίου, εκπρόσωπος ιατρών
Γιώργος Μανουσάκης  μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων . Λασθίου, εκπρόσωπος εργαζομένων πλην  ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου