Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για το θέμα των επικουρικών



Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε  παράσταση διαμαρτυρίας  στα Γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία  εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ.  Νικολάου, του  ΠαΓΝΗ, του  Βενιζελείου και με τη στήριξη των σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου. Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε για τα θέματα των επικουρικών και επισφαλώς εργαζόμενων συναδέλφων μας με αίτημα να μην απολυθεί κανείς και να υπάρχουν μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε, η διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ αρνήθηκε την παρουσία σε αυτή των επικουρικών και των εργαζόμενων με μπλοκάκια και ζήτησε να συναντήσει μόνο εκπροσώπους των ΔΣ των σωματείων.

Τελικά, κάποια από τα μέλη των ΔΣ των σωματείων παραχώρησαν τη θέση τους στη συνάντηση σε επικουρικούς και συμβασιούχους εργαζόμενους και έτσι πραγματοποιήθηκε η συζήτηση με την πολιτική ηγεσία της 7ης ΥΠΕ.


Από τη συζήτηση προέκυψαν τα παρακάτω:

  • Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει παράταση ενός έτους στη θητεία όλων των επικουρικών εργαζόμενων πλην ιατρών, ανεξάρτητα από το πότε έχει γίνει ο διορισμός. Συγκεκριμένη ανακοίνωση για το θέμα θα γίνει εντός του μηνός από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
  • Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο μονιμοποίησης ή μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
  • Στην περίπτωση των εργαζόμενων με μπλοκάκι στην παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ η κυβέρνηση δεν δίνει καμιά δέσμευση για τη μελλοντική εργασιακή τους κατάσταση, με αποτέλεσμα να είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος απόλυσης παρά τις περί το αντίθετο υποσχέσεις.
  • Μετά τα παραπάνω,  είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι συνεχίζεται από την κυβέρνηση η εργασιακή ομηρεία των συναδέλφων επικουρικών νοσηλευτριών, διοικητικών και τεχνικών, ενώ στην περίπτωση των επικουρικών ιατρών θα υπάρξουν τέλη Σεπτεμβρίου απολύσεις, κάτι που θα έχει ιδαίτερα αρνητική επίπτωση στη λειτουργία των Νοσοκομείων και στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.
Μαζί με τους συμβασιούχους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στα πλαίσια αυτά, αντιπροσωπία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ θα συμμετάσχει στην ολονύκτια διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Ιουνίου που οργανώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ με αιτήματα:

  • Ασφαλιστική ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Αύξηση των δαπανών για την υγεία με σύγκλιση με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Επαρκής στελέχωση του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας.
  • Μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού


Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Γ. Μανουσάκης

Η Γραμματέας Ν. Δρακωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου